Investiții în infrastructură
Reabilitarea magistralei de alimentare cu apă Aradului-Torontalului a fost recepționată.
O lucrare majoră de reabilitare a re­țelei de alimentare cu apă potabilă din zona Calea Aradului - Calea To­rontalului a fost recepționată recent, iar programul amplu de reabilitare a rețelei din zona Steaua va fi finalizat în 21 decembrie.
În ceea ce privește lucrările de modernizare din zona Aradului-To­rontalului, au fost înlocuiți peste doi kilometri de tronsoane de rețea învechită, din care cea mai mare parte conducte magistrale.
Conductele din oțel care au fost înlocuite erau într-o fază avansată de deteriorare, fiind puse în funcțiune în urmă cu peste 40 de ani.
În zonele menționate au fost înre­gistrate anual 4-5 intervenții majore, cu întreruperea alimentării cu apă rece în partea de nord a orașului.
“Principalele probleme din siste­mul de distribuție le reprezintă con­ductele din oțel a căror durată de viață se apropie de sfârșit și care pro­duc avarii. Reînnoirea sistematică, etapizată a tronsoanelor din rețeaua de distribuție a apei potabile constituie un obiectiv important din strategia Aquatim. Prioritizarea lucrărilor se face ținând cont de criterii tehnico-eco­nomice și sociale.
Pentru investiții la rețeaua de apă, am alocat anul acesta, din fonduri proprii, peste 20 milioane lei.Până la această dată, peste 90 % din lucrările planificate pe acest an au fost realizate, urmând ca până la finele anului să fie recepționate toate.Lucrările de investiții se derulează în baza unor contracte, atribuite prin licitații publice”, a precizat Ilie Vlaicu, director general al Aquatim.

Conducte noi și performante
Se încheie, în această perioadă lucrările de investiții în rețelele de alimentare cu apă potabilă ale orașului, care au fost realizate în acest an. Lungimea totală a conductelor de apă din Timișoara este de peste 600 km, acestea având diametre cuprinse între 100 mm și 1 000 mm. Peste 70% din conductele existente sunt confecționate din oțel, material cu durată de viață scurtă. Numărul avariilor pe rețea în Timișoara depășește 2 500 pe an. În urma lucrărilor de reabilitare, în rețea sunt montate conducte noi, realizate din materiale performante, cu o durată de viață de peste 50 de ani.
Cristina Borca
cristina.borca@aquatim.ro
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13849121