Apă curată pentru o lume sănătoasă
Aquatim sărbătorește în 22 martie Ziua Mondială a Apei, prin manifestări specifice.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei în 22 martie urmează inițiativa lansată în anul 1992, la Rio de Janeiro, la o conferință a Națiunilor Unite pentru dezvoltare și mediu.
Cu un an mai târziu, a început seria aniversărilor oficiale, toate sta­tele lumii fiind invitate să se ală­ture transpunerii în practică a re­co­mandărilor ONU privind apa, prin organizare unor acțiuni menite să atragă atenția publică asupra acestei resurse vitale.
În fiecare an, ONU propune o anumită temă, pentru focalizarea mesajelor legate de apă care vor fi transmise în cadrul diverselor evenimente și acțiuni organizate în jurul zilei de 22 Martie.
Tema anului 2010 se referă la comunicarea oportunităților și pro­vocărilor privind calitatea apei, slo­ganul ales fiind “Apă curată pentru o lume sănătoasă”.
Obiectivul general al campaniilor de informare este de a face din calitatea apei o chestiune de maxim im­pact și interes în comunitatea locală, astfel încât oamenii să conștientizeze necesitatea protejării resurselor de apă.
Aquatim și-a făcut un obicei din a organiza în fiecare an manifestări dedicate Zilei Mondiale a Apei.
Sunt în principal programe edu­caționale, adresate elevilor timi­șoreni, interactive, sub formă de joc.
Tematica, locul sau durata acți­unilor se schimbă de la an la an, în funcție de partenerii cu care ne aso­ciem, dar există totuși o constantă în suita manifestărilor de acest gen, “ziua porților deschise” la una din stațiile de tratare a apei.
Putem vorbi de fapt de o tradiție, de un brand, de ceva caracteristic, care ne reprezintă ca organizație.
Când stațiile de tratare își deschid porțile, angajații Aquatim devin, pentru o zi, veritabili ghizi ai locului, care stau la dispoziția vizitatorilor dornici să afle prin ce transformări trece apa, în călătoria ei, din Bega sau din foraje până la robinetele din casele noastre.
Pentru cei mici, este o incursiune de-a dreptul fascinantă, iar pentru adulți una cel puțin revelatoare.
Luni, în 22 martie, porțile sunt deschise vizitatorilor la Stația de tratare Urseni (Calea Urseni nr. 26), unde se tratează apă de subteran și care asigură circa o treime din necesarul orașului.
Luni, 22 martie, la Colegiul Național Bănățean este în desfășurare un proiect educațional organizat de Aquatim, pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.
Programul cuprinde experimente în laboratorul de chimie, pentru determinarea calității apei, dar și o piesă de teatru, inspirată de basmul popular “Zâna apelor” și un program de creație literară de poezie și proză tematică, toate derulate cu elevii claselor V-VII de la această școală. 
Aquatim consideră educația eco­logică o prioritate pentru orice orga­nizație care activează în domeniul mediului, dar și o responsabilitate împărțită la nivel de comunitate.
Copiii sunt un public important pentru conștientizarea asupra pe­ricolului poluării și al risipei de apă.
Credem că generația care vine trebuie și poate să fie mai responsabilă, și de aceea ne-am implicat și vom continua să ne implicăm, pe plan local în acțiuni educaționale și ecologice.
Loredana Leordean
loredana.leordean@aquatim.ro
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397283