Reabilitarea rețelelor subterane de utilități

Aquatim execută și o serie de lucrări în regie proprie, alături de celelalte societăți.
Anul trecut în zona Brâncoveanu a fost realizată o lucrare amplă de reabilitare a rețelelor subterane de utilități (apă, canalizare, gaz, termoficare, rețele electrice), având ca finalitate modernizarea tramei stradale și realizarea de locuri de parcare.
Proiectul a cuprins, printre altele, str. C. Brâncoveanu, între Bv. 16 Decembrie 1989 și str. Ciprian Porumbescu. Anul acesta, Primăria Timișoara a planificat noi lucrări pe str. C. Brâncoveanu, în continuarea celor din anul precedent, pentru tronsonul cuprins între str. C. Porumbescu și Bv. Liviu Rebreanu.
Aquatim va realiza reabilitarea rețelei de apă și a branșamentelor pe porțiunea menționată, însumând o lungime totală de 785 m conducte.
În paralel, vor fi executate lucrări și la rețelele de gaz și de termoficare. Aquatim execută și o serie de lucrări în regie proprie.
Proiectul de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă de pe str. Brâncoveanu este finanțat de Aquatim din surse proprii și este executat în regie proprie, cu salariații secției mentenanță rețele apă-canal a societății.
Ordinul de începere a execuției a fost emis în 23 mai.
Lucrările sunt în plină derulare și estimăm ca proiectul să fie finalizat în prima jumătate a lunii august.
În data de 2 iunie a.c. a fost recepționată reabilitarea conductei de apă de pe str. Titus Mureșan și Secerii.
Lucrarea a început în 28 februarie și a fost finalizată în termen.Modernizarea drumurilor

Programul de întreținere a unor străzi  a cuprins în ultima perioadă lucrări finalizate,  în curs de derulare sau care vor începe foarte curând pe străzile: Martirilor, Banatul, Mareșal Alexandru Averescu, Cehov, Pavlov, Drubeta, Lacului, Pavel Dan, Paul Morand, Daliei, Lascăr Catargiu, b-dul. Sudului, intr. Meseriașilor, C-tin Prezan, Pan Halipa, Gheorghe Lazăr, Republicii, Mickievics, Constructorilor, Holdelor, Lidia, Borzești, Sever Bocu. “Repararea trotuarelor a devenit, în ultima vreme, o prioritate pentru municipalitate”, a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu. S-au realizat sau sunt în curs lucrări de întreținere a trotuarelor pe străzile: Salcâmilor, Bucegi, Severin, Eroilor de la Tisa, J. H. Pestalozzi, Dropiei, Matei Basarab, Gelu, Albinelor, Stuparilor, Borzești, Take Ionescu, Piața Victoriei, Parcul Doina. Pe strada Bogdăneștilor s-au făcut lucrări de întreținere, iar lucrări mari de investiții se derulează pe Calea Torontalului, străzile din zona  Polonă și pasajul din Calea Șagului.Noi lucrări în municipiu

În perioada imediat următoare, se vor înlocui rețeaua de apă și branșamentele pentru o lungime de 700 m de conductă, pe strada Ion Neculce, finalizarea fiind prevăzută pentru luna septembrie. Lucrările amintite vor fi realizate tot de salariații Aquatim. Pentru întreaga investiție privind reabilitarea străzii Neculce inclusiv celelalte rețele, carosabil, trotuare, parcări, lucrările au început în 15 iunie 2011 și au termen de execuție șase luni. Lucrarea presupune într-o primă fază decopertarea străzii, înlocuirea rețelelor de apă și gaz, urmând ca ulterior să se treacă la amenajarea carosabilului, a trotuarelor și a zonelor verzi. Acolo unde situația din teren o permite, vor fi amenajate și locuri de parcare. Executantul lucrărilor este Societatea de Drumuri Municipale iar costul total al investiției se cifrează la 1,45 milioane lei. Pe Aleea Viilor se va reabilita rețeaua de apă, iar pe str. Aida se vor introduce rețele de apă și de canalizare, pentru aceste lucrări așteptându-se semnarea contractelor. De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de apă pe strada Bv. General Dragalina, fiind demarcate procedurile de achiziție publică a execuției lucrării. Lucrările de pe aceste artere sunt corelate cu alte lucrări de modernizare, din programul Primăriei Timișoara.
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397326