Ambulatoriul de la "Victor Babeș" este gata
Cu șase luni înainte de termen au fost finalizate lucrările de reabilitare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș". De asemenea, ambulatoriul beneficiază și de echipamente medicale noi, de ultimă generație, necesare bunei funcționări.

Valoarea proiectului este de 3.790.045,72 lei, iar partea de cofinanțare a Primăriei Municipiul Timișoara este de 95.348,73 lei.

În urma lucrărilor au rezultat 18 cabinete în suprafață utilă de 526,70 mp, echipate și dotate la standarde europene. Condițiile de lucru ale personalului medical încadrat în ambulatoriile de specialitate respectiv Ambulatoriul de Boli Infecțioase și cel de Pneumologie al spitalului, au fost îmbunătățite, creând un mediu ambiant propice pentru prestarea serviciilor medicale în incinta acestuia. Totodată, datorită echipamentelor performante, de ultimă generație cu care ambulatoriul a fost echipat, implementarea acestui proiect va conduce la sporirea gradului de accesibilitate al cetățenilor la o infrastructură de sănătate aliniată la standarde europene.

Ca urmare a reabilitării și dotării ambulatoriului, centrul de greutate al tratamentului medical se va muta din spital (unde costurile sunt mari) către ambulatoriu, astfel încât majoritatea cazurilor să fie rezolvate în acesta, iar internările să se facă în cazurile grave, chirurgicale, cât mai aproape de ziua intervenției, reducându-se astfel durata spitalizării.
Un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.1 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
 
Primar,
Gheorghe CIUHANDU

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677728