Finanțare nerambursabilă pentru cercetare în domeniul calității apei
Aquatim a câștigat de curând finanțarea pentru un nou proiect de cercetare în domeniul calității apei, care se va derula în cadrul Planului național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare II 2007-2012, sub autoritatea ministerului de resort.

Proiectul „Sistem integrat pentru reducerea impacturilor și riscurilor de mediu și asupra sănătății umane în ciclul de utilizare al apei”, în valoare de 2,86 milioane de lei este finanțat printr-un grant de la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sporturilor (85%) și prin contribuții ale partenerilor implicați (15%).
 
Alături de societatea Aquatim, partenerii proiectului sunt Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Politehnica” din Timișoara și Apavital, operatorul regional de apă și canalizare din județul Iași. Proiectul, cunoscut și sub acronimul WATUSER, are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea unor tehnologii pentru îmbunătățirea calității apei, pe întreg ciclul de utilizare al acesteia, de la prelevarea din sursele naturale, până la deversarea în cursurile de apă și reutilizarea acesteia.

Pe durata proiectului, între anii 2012 și 2015, Aquatim va realiza studii de cercetare aplicativă, la scară pilot, pentru tratarea apei destinate consumului uman și epurarea apei uzate. Rezultatele studiilor WATUSER se adresează tuturor specialiștilor din domeniu și vor fi diseminate prin pagina web a proiectului, dar și prin cursuri de specializare sau ateliere.
 
Principalele responsabilități ale unei companii de apă sunt îndreptate spre sănătatea și siguranța consumatorilor, pe de-o parte, și protejarea mediului și resurselor de apă, pe de altă parte. De aceea, Aquatim susține activ cercetarea și educația în domeniul calității apei.

Aquatim a mai participat, în perioada 2005-2011, la patru proiecte naționale de cercetare de execelență: ProAqua, Biochem, ZEONANO-SPP și NANO ZEOREZID, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată ECOIND.


Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397429