Apă tulbure pe Bega, apă curată la robinet
La stația de tratare Bega se lucrează de peste o lună de zile în condiții speciale. Cu toate acestea, apa potabilă furnizată de stația de tratare în rețeaua orașului s-a încadrat tot timpul în parametrii de calitate.

Apa Begăi, captată la stația de tratare din cartierul Plopi, este foarte tulbure, de mai bine de o lună de zile, din cauza precipitațiilor și a aportului mai mare de la afluenții din zonele montane. Turbiditatea, mărimea fizică care măsoară lipsa de transparență a apei și este în același timp un parametru monitorizat la tratarea apei, nu a scăzut niciodată în această perioadă sub 50 de grade sau unități de turbiditate (NTU). În mod normal, turbiditatea apei din Bega este sub 10 NTU, iar recordul perioadei a fost de 640 NTU, înregistrat în data de 16 martie.

Apa potabilă livrată de stația de tratare Bega are, în medie, 0,5 NTU, mult sub limita impusă de lege, de 5 NTU. Pentru a „curăța” apa din Bega, personalul stației de tratare a folosit în această perioadă 160 t de aluminat de sodiu și 200 t sulfat de aluminiu, adică o cantitate de zece ori mai mare de reactivi decât în mod normal.


dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397282