Rețele noi de apă și de canalizare în Timișoara
În cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș” finanțat peste 70% din fonduri europene, în această periodă, în Timișoara se lucrează  pe străzile Theodor Aman, Radu de la Afumati, Homorod, Anvers, Grigore Ureche, Răscoala din 1907, Podgoriei, Romaniței, Contemporanul, Bacalbașa, Paganini, Sofocle și Calea Urseni.  
    
Lucrările vor continua pe mai multe străzi din zonele de nord și de sud ale municipiului Timișoara. Investițiile constau în construcția rețelei stradale de alimentare cu apă și de canalizare, construcția branșamentelor de apă, inclusiv a apometrelor,  a căminelor de apometru, a  racordurilor la canalizare precum și a căminelor de racord pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare.  Menționăm că atât căminele de branșament cât și cele de racord vor fi poziționate pe domeniul public, lângă limita de proprietate a consumatorilor. La finalul proiectului, în Timișoara, investițiile vor însuma 10 km de rețea nouă de apă și aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou.

Menționăm că Proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș” este cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat și 1,73% de la autoritățile locale (Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara).

Prin acest proiect, în multe localități din județul Timiș sunt vizate următoarele investiții: șapte stații noi de epurare a apelor uzate, trei stații noi de tratare a apei potabile, extinderea și reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) și a rețelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localitățile incluse în proiect: Timișoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaș, Gătaia, Recaș, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Utvin. În urma investițiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în localitățile incluse în proiect va crește considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerințelor UE.


dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general Aquatim SA


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13518492