Conferința Internațională Eco-Impuls 2015
În perioada 1-2 octombrie 2015, în perimetrul Stației de Epurare Stan Vidrighin Timișoara, de pe strada Păstorilor nr. 1, se va desfășura ediția a patra a Conferinței Internaționale Eco-Impuls, cu tema „Proiecte de infrastructura mare”. Conferința va reuni specialiști din cadrul operatorilor de servicii publice, reprezentanți ai companiilor de prestigiu, furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, nume sonore din mediul universitar și institute de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt serviciile de apă-canal și deșeuri.
 
Eco-Impuls este un forum de discuții științifice susținute de specialiști din domeniul apei, din România și Germania. La Eco-Impuls 2015 și-au anunțat deja participarea peste 20 de lectori germani din zona serviciilor publice muncheneze.
 
Conferința internațională este organizată de Fundația româno-germană Aquademica, Aquatim SA, Asociația Română a Apei - Comitetul Teritorial Vest și Universitatea Politehnica Timișoara.
 
În premieră, în cadrul ediției cu numărul patru a Conferinței Eco-Impuls, se va desfășura Concursul Profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. La competiție pot participa atât reprezentanți ai operatorilor regionali, cât și ai companiilor de specialitate din țară și din străinătate. Competiția va avea loc în prima zi, pe 1 octombrie, începând cu ora 10, pe o platformă amenajată în cadrul stației de epurare Stan Vidrighin din Timișoara. Competitorii se vor întrece în realizarea unui branșament de apă într-o conductă aflată sub presiune. Echipa care realizează branșamentul în cel mai scurt timp va fi declarată câștigătoare.
 
Deschiderea oficială a conferinței va avea loc joi, 1 octombrie, ora 9, la sediul Stației de Epurare Stan Vidrighin, din strada Păstorilor nr.1, în prezența oficialităților române și germane: prof. dr. ing. Nicolae Robu, primarul Municipiului Timisoara, dipl. ing. Hep Monatzeder, reprezentant al Primăriei orașului Munchen, dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA, dr. ing. Elena Savescu, președinte Consiliul Director Aquademica și șef al Stației de Epurare din Timișoara, ing. Felix Stroe, președinte Asociația Română a Apei.
Prima zi va cuprinde o sesiune plenară, deschisă de către profesorul Anton Anton și va continua cu sesiunea de prezentări orale “Proiecte de infrastructură mare”.

A doua zi va fi dedicată prezentărilor și mesei rotunde cu tema “Apa, apa uzată și deșeuri”, la care va participa și reprezentantul Primăriei Munchen, dipl.ing. Hep Monatzeder.

Detalii complete privitoare la conferința Eco-Impuls 2015 puteți găsi pe site-ul www.eco-impuls.ro.
 

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director General
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662360