Primarul tinerilor timișoreni e o primăriță

La 18 iunie 2003, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara era ales primul primar al tinerilor, secondat de viceprimari și consiliu local. Timp de doi ani, cât a durat mandatul lor, echipa din 2003 și-a făcut treaba, cum a știut și cum a putut.

În data de 10 octombrie 2005, tot în Sala de Consiliu a Primăriei a avut loc alegerea unui nou primar. Al liceenilor timișoreni.

O cheamă Martin Alexandra și este elevă la Colegiul Național Bănățean. Sloganul cu care a câștigat în fața celorlalte patru echipe: „Acta, non verba”! Ea va fi secondată de viceprimărițele Larisa Stan și Ioana Moldovan, și secretar, Alex Medișan.
Acest proiect este desfășurat de Institutul Intercultural Timișoara, Asociația Pro Democrația - Clubul Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara și are drept scop reprezentarea tinerilor în comunitate, oferindu-le posibilitatea de a-și exprima opiniile și de a-și promova propriile proiecte. C.L.T. Timișoara s-a format prin alegeri organizate în conformitate cu prevederile unei legi electorale, iar școlile timișorene au reprezentat circumscripțiile electorale. Consiliul este alcătuit din tineri din clasele IX-X, are un mandat de doi ani și urmează a-și defini și exercita atribuțiile în cooperare și cu sprijinul Consiliului Local al Adulților. Tinerilor li se oferă astfel posibilitatea de a cunoaște mecanismele alegerilor democratice, șansa de a-și pune în valoare calități care nu sunt evidențiate în procesul instructiv-educativ în școli și familii, legate de conduita lor civică, de calitatea lor de cetățeni și de membri ai comunității locale din care fac parte.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678595