Întâlnirea seniorilor orașelor înfrățite
O delegație a Consiliului Seniorilor din Timișoara, la invitația seniorilor din Szeged, a participat la o consfătuire la Szeged, pentru stabilirea unei colaborări.
Au participat seniori ai mai multor cluburi din Szeged, o formație de dans și de muzică din Békés și delegați din orașul sârbesc Subotita.
Vorbitorii din orașul maghiar au explicat strategia privind integrarea vârstnicilor, modalitățile de ajutor: asigurarea îngrijirii medicale, asi­gu­rarea infrastructurii pentru transportul vârstnicilor către centrele urbane, asi­gurarea transportului local, etc.
În Ungaria există foarte multe cluburi pentru seniori, doar în Szeged existând 79.
Seniorilor de la Szeged li s-a atribuit și o clădire în care își desfășoară acti­vitatea.
Seniorii din Serbia ne-au expus obiectivele privind activitățile seni­orilor: culturale, sportive, moda­litățile de ajutor material pentru cei cu pensii mici.
Din partea română au condus discuțiile Nicu Vlad, președintele Aso­ciației Seniorilor Timișoara și Ștefan Tat, președintele biroului de coor­donare al Consiliului Seniorilor din Timișoara.
Partea maghiară a fost repre­zentantă de Osvald Gyula, președintele per­soanelor vârstnice la nivel național și Boros Gyula, referent pentru persoane vârstnice la Primăria Szeged, care au inițiat și organizat masa rotundă de la Szeged, la care s-au stabilit relații reciproce de comunicare și respect.

Invitație
Reprezentanții Timișoarei au propus săr­bătorirea comună a zilelor orașelor, Zilei Europei, zilelor naționale ale Ungariei și României, acțiuni de protecție socială a vârstnicilor, acțiuni de ecologizare. Drept urmare, ne bucurăm de o invitație la Szeged pentru 21 mai, ziua orașului Szeged.
Adriana Mocanu,
Consiliul Seniorilor Timișoara
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13761617