Colaborare școlară europeană
Proiect româno-francez în învățământul timișorean despre a fi cetățean al UE.
Liceul Teoretic “Jean-Louis Calderon” din Timișoara este im­pli­cat încă din anii ’90 într-un schimb cu liceele de învățământ general “Jean Jaures” și Profesional “Aucouturier” din Carmaux, Franța.
La început, obiectivele părții fran­ceze erau culturale, educative, dar și umanitare (achiziționarea de material specific, informatică, etc.), iar cele ale părții române erau de ordin cultural-educativ.
Intrarea României în Uniunea Euro­peană în 2007 a impus restructurarea acestui proiect, astfel încât, pe de o parte să se realizeze acțiuni pedagogice comune și pe de altă parte să permită schimburi culturale, sociale, economice și politice între regiunea Midi-Pyrenees și regiunea Banat, două regiuni similare prin structura lor economică, agricolă și industrială.
De asemenea, sunt puse față în față două culturi și civilizații diferite, cu trăsăturile lor specifice, cu asemănări și deosebiri.
Coordonatorii campaniei 2008-2010 sunt prof. Maria-Mara Romocia și prof. Laure Barrail. Titlul propiectului este “15 ani de colaborare fructuoasă“.
Viziunea campaniei se referă la “Să fii cetățean al UE”, misiunea este colaborarea în toate domeniile vieții școlare, iar scopul îl reprezintă Proiectul educativ cu titlul “15 ani de colaborare fructuoasă“, care are ca obiectiv principal cunoașterea valorilor fundamentale ale democrației, practicilor democratice și drepturilor omului, iar un eveniment în cadrul proiectului a fost o întâlnire cu primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409419