Primul contract de finanțare a fost semnat
În 2 septembrie 2010, Primăria Municipiului Timișoara a primit, în vederea semnării, contractul de finanțare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș", Timișoara", în valoare de 3.790.045,72 lei.
Acesta este primul proiect primit pentru semnare de către Primăria Mu­nicipiului Timișoara, din Pro­gramul Operațional Regional.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității ser­viciilor medicale acordate pentru tratarea bolilor infecțioase (bolilor cronice pulmonare și hepatice, a cazurilor de HIV și tuberculoză, infecții severe etc.) în Timișoara, în județul Timiș și în Regiunea de vest, prin reabilitarea, modernizarea, dotarea cu echipamente și aparatură medicală la standarde europene a ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș".
Prin obiectivele sale specifice pro­­iectul urmărește reabilitarea și modernizarea ambulatoriului Spi­talului Clinc de Boli Infecțioase și Penumoftziologie "Dr. Victor Babeș" Timișoara, mai exact zona de intervenție compusă din Corpul A – Demisol și Parter, Corpul C și D – parter, cu o suprafață de 691,90 mp, astfel încât să rezulte 18 cabinete medicale modernizate, săli de așteptare și alte încăperi conexe.
În spațiile modernizate vor fi acordate noi servicii medicale de spe­cialitate în regim ambulatoriu: ecografie, fibroscan, elastografie he­patică, recoltări probe biologice (inclusiv bronhoscopice), terapie cu aerosoli, consiliere psihologică pentru dezvăluire de diagnostic și complianță la tratament pentru asi­gurarea unui nivel decent de confort al infrastructurii de sănătate la care să aibă acces populația deservită. În acest fel ambulatoriul Spitalului Clinc de Boli Infecțioase și Penumoftziologie "Dr. Victor Babeș" va beneficia de noi servicii medicale și extinderea celor existente în ambulatoriu.
Reabilitarea și modernizarea am­bulatoriului vizează în primul rând dezvoltarea unui sistem de prevenire și tratare modern, performant, acce­sibil tuturor categoriilor de per­soane afec­tate, precum și a unui sistem eficient de servicii am­bulatorii.

"După semnarea contractului, ur­­mă­toarea fază este demararea pro­cedurii de achiziție publică pentru execuția lucrărilor."
Gheorghe CIUHANDU,
Primar al Timișoarei
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833689