Activități ale seniorilor timișoreni
Decanii de vârstă au trăit experiențe inedite, implicându-se în diferite proiecte ale comunității locale și nu numai.
Membrii Consiliului Seniorilor și ai Asociației Seniorilor din Timișoara au fost invitați de colegii lor, seniorii din Szeged, să participe la concursul de gătit ciorbă pescărească, din cadrul Festivalului Ciorbei Pescărești de la Szeged, în ziua de 4 septembrie. Ti­mișorenii au hotărât să se prezinte la concurs cu o ciorbă de pește li­povenească, după o rețetă folosită de pescarii din Delta Dunării. La concursul de gătit ciorbă au participat 181 de concurenți. Echipa din Timișoara a avut două "bucătărese experimentate", doamnele Flora Delamarian și Elena Ostoici, care s-au străduit și reușit să gătească foarte bine, folosind mai multe specii de pește și borș. A fost o experiență inedită, iar gazdele, ca de obicei, foarte prietenoase.


Participare la festival
În zilele de 10-12 septembrie, se­niorii au participat la Festivalul Plai cu un cort propriu, participare deja tradițională, al treilea an consecutiv, datorită amabilității doamnei Andreea Iager, organizatoarea festivalului. Con­siliul Seniorilor și Asociația Se­niorilor au pus la dispoziție celor interesați pliante cu informații despre activitatea și funcționarea organizațiilor seni­orilor, scopul acestor activități fiind îmbunătățirea calității vieții vâr­stnicilor. În același timp, seniorii au reușit să convingă mulți vizitatori ai cortului că din deșeuri de panglici se pot executa obiecte foarte interesante, precum semne de carte pictate sau fontițe încrețite artistic. Nu numai că toate categoriile de vârstă au fost interesate de aceste idei, dar au plecat din cortul seniorilor și cu un suvenir confecționat cu propriile mâini din materialele puse la dispoziție de seniori.


Proiect educativ
În 11 septembrie, elevi din trei școli din Timișoara (Colegiul F.S. Nitti, Liceul Calderon, Liceul Carmen Silva), în calitate de membri ai Aso­ciației Amicii Rozelor - Generația Tânără din Timișoara, împreună cu profesori ai acelorași școli drept coordonatori ai proiectului "Educație Civică Co­munitară 2007-2013", precum și seniori, membri ai aceleiași asociații, au fost la Cluj pentru a participa la o conferință susținută cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a Asociației Amicii Rozelor din România. Raportul activității a fost prezentat de Prof. Dr. Ing. Wagner Ștefan. Din partea asociației de tineret timișorene, eleva Lavinia Enache, președinta Aso­ciației Amicii Rozelor - Generația Tânără din Timișoara, a prezentat activitatea membrilor aso­­ciației. D. Vlad Nicu, secretarul asociației, a adus mulțumiri domnului Wagner pentru prezența sa la lecțiile deschise susținute în perioada 2005-2010, în Parcul Rozelor din Timișoara. Programul manifestării a continuat cu vizitarea Grădinii Botanice din Cluj și a unui parc privat.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639400