'Dă glas generației tale!'
Institutul Intercultural Timișoara împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Grupul de Initiativă ALTFEL vă invită miercuri, 24 iulie 2013, ora 11:00 în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara la lansarea proiectului “Dă glas generației tale!”.

Nevoia de la care pleacă proiectul este aceea că la nivelul municipiului Timișoara nu există o politică de tineret coerentă și conformă cu nevoile tinerilor, fapt pentru care acest proiect își propune atingerea următoarelor obiective:
1. Realizarea unei strategii de tineret valabile pe perioada 2015-2020 la nivelul municipiului Timișoara.
2. Creșterea capacității a 10 ONG-uri din țară de a crea în comunitățile din care provin un cadru pentru realizarea dialogului structurat între tineri și autorități publice locale.
3. Realizarea de dialog structurat între tineri, ONG-uri și autoritatile publice locale din Timișoara.

Astfel, în perioada iulie 2013 – septembrie 2014, se va realiza strategia de tineret pentru municipiul Timișoara, un curs de formare național în vederea inițierii unui dialog structurat între tineri și autorități locale, precum și o conferință națională cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și cu responsabilii politicilor de tineret în vederea promovării procesului de dialog structurat.

Strategia se va baza pe un proces participativ și transparent în cadrul căruia se vor folosi metode cantitave și calitative precum: focus grupuri, chestionare, analiză de nevoi, grupuri de lucru cu experți și tineri. Pentru ca documentul final să fie unul cât mai reprezentativ, se face apel către tineri, lucrători de tineret, organizații de și pentru tineret, grupuri informale și toate persoanele interesate de tematica tineretului să se implice activ în toate etapele proiectului “Dă glas generației tale!”.

Cursul național urmărește formarea a 20 de tineri în vederea realizarii dialogului structurat. Vor fi experimentate și înțelese metode de educatie non-formală precum: photo voice, cafeneaua mondială și biblioteca vie. După încheierea cursului participanții vor realiza în comunitățile lor activități de sensibilizare a autorităților locale privind nevoile tinerilor.
Ca o ultimă activitate în cadrul acestui proiect, se va organiza o conferința națională, care va pune față în față tinerii și reprezentanti ai entităților active în domeniul tineretului cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și cu responsabilii politicilor de tineret. Totodată se va prezenta Timișoara ca model de bună practică în realizarea unei strategii locale de tineret.
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 5.1 - Intalniri ale tinerilor si responsabililor de politici de tineret,cofinanțat de către Primăria Municipiului Timișoara și S.C. Inergy Automotive Systems Romania S.R.L.

Pentru mai multe detalii despre proiectul “Dă glas generației tale!” vă așteptăm miercuri, 24 iulie 2013 la ora 11:00 în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara.
 

Romina Matei
Coordonator proiect
Institutul Intercultural Timisoara

 
comunicat
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13852271