Campania Națională Controlează-ți Diabetul 2017
Asociația Română de Educație în Diabet, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, vă invită astăzi,14 noiembrie, ora 18.00,la startul iluminării în culoarea albastră a clădirii Operei Naționale Române din Timișoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului 2017.
 
La nivel internațional, culoarea albastră este atribuită luptei împotriva diabetului, iar în fiecare an, una din clădirile reprezentative din diferite orașe se iluminează în această culoare. Prin această acțiune, se dorește creșterea conștientizării problematicii diabetului zaharat.
 
Iluminarea în culoarea albastră a clădirii Operei Naționale Române din Timișoara face parte din Campania Controlează-ți Diabetul, care se desfășoară în perioada 14-18 noiembrie la Timișoara. Coordonatorul științific al campaniei este prof. dr. Romulus Timar, șeful Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu" Timișoara și decan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" Timișoara.
La momentul iluminarii vor participa membrii din echipa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu" Timișoara.

Calendar evenimente

14 noiembrie 2017– Iluminarea în albastru a clădirii Operei din Timișoara

16 noiembrie 2017 – Testări gratuite de glicemie și hemoglobină glicată + Screening de neuropatie diabetică și picior diabetic
Loc desfășurare: Piața Victoriei (în fața Operei)
Interval: 09:00-16:00

16 noiembrie 2017 – Conferință de presă
Loc desfășurare: Sala de ședințe a Prefecturii Județului Timiș (Bvd. Revoluției din 1989 nr. 17 A)
Ora: 10:00

17 noiembrie 2017 – Testări gratuite de glicemie și hemoglobină glicată + Screening de neuropatie diabetică și picior diabetic
Loc desfășurare: Piața Victoriei (în fața Operei)
Interval: 09:00-16:00

17 noiembrie 2017 - Comunicarea în diabet (Discutăm despre importanța comunicării în diabet)
Loc desfășurare: Sala Aula Magna - Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
Ora: 13.00
Invitat: Conf. Dr. Cornelia Bala – Președinte Asociația Română de Educație în Diabet

18 noiembrie 2017 - Simpozion științific „Diabet, Sindrom Metabolic și alte Boli legate de nutriție”
Loc desfășurare: Hotel Continental
Interval: 08:45-18:00
 
Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ajunsă la cea de-a X-a ediție,își propuneinformarea și educareapubliculuilarg cu privire la importanțaprevenției diabetului, precum și asupracontrolului eficient aldiabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală.

De asemenea, campania vizeazăimplicarea specialiștilor, autorităților și mass-mediaîn propagareamesajului de alarmă cu privire la incidența și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.
 
 
Mai multe detalii despre Campania Controlează-ți Diabetul: www.controleaza-diabetul.ro

afiș

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13760204