Cursuri de democrație
01 Ianuarie 2005
Asociația Pro Democrația - Club Timișoara derulează, în intervalul 2004 - 2006, un proiect de educație a adulților finanțat de Comisia Europeană prin programul Socrates-Grundtvig.

Proiectul, coordonat de Centrul pentru Educația Adulților din Copenhaga și implicând organizații din Olanda, Estonia și Spania, își propune să alcătuiască un program educațional, bazat pe un studiu comparativ al inițiativelor societății civile capabile să influențeze politica publică în țările partenere.
Publicat in Societate civilă
Uniunea Europeanã sprijinã parteneriatul societate civilã-instituþii publice
01 Decembrie 2003
Clubul Femeilor Creștin - Democrate din Banat a implementat proiectul „Centrul social de locuințe protejate pentru integrarea socială, educațională și economică a tinerilor dezinstituționalizați", în valoare de 39.150 EURO, finanțat de Uniunea Europeană prin programul PHARE - Dezvoltarea Societății Civile 2000, Componenta Dezvoltare Instituțională, în parteneriat cu Primăria Timișoara.

Proiectul se încadrează în Conceptul Strategic de Dezvoltare Economică și Socială a Zonei Timișoara. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 9 luni, 28.03.2003 - 27.12.2003. Rezultatul acestui parteneriat s-a materializat prin amenajarea unui „Centru social de locuințe protejate” și aplicarea unor măsuri de acompaniere pentru tinerii-grup țintă.
Publicat in Societate civilă
Corpul Gardienilor Publici
01 Decembrie 2003
Înființat în anul 1994, conform Legii 26/1993 și a Hotărârii de Guvern nr. 518/1993, Corpul Gardienilor Publici este o instituție publică prestatoare de servicii de pază și ordine publică, precum și de transport de valori. Aceste servicii se realizează doar în urma unor contracte încheiate cu cei interesați, contra cost, Corpul Gardienilor Publici fiind o instituție care se autofinanțează. În Timișoara, există aproximativ 40 de firme de pază care oferă servicii similare Gardienilor Publici.

Atribuțiile gardienilor publici variază în funcție de contractul încheiat și cu cerințele celui care încheie contractul.
Publicat in Societate civilă
SALVO în acþiune!
01 Octombrie 2003
Constituită acum un an de zile în baza unei hotărâri și devenită operațională din iulie a.c. formațiunea de intervenție rapidă pe bază de voluntariat “SALVO” ce aparține Primăriei Timișoara își dovedește din ce în ce mai mult utilitatea în folosul comunității.

Astfel în cele trei luni de activitate a avut două intervenții pentru scoaterea unor persoane înecate din apele râului Timiș și respectiv Bega, trei intervenții pentru neutralizarea a două roiuri de albine în municipiul Timișoara și unul de viespi în satul Călacea, ce erau situate în locuri publice, respectiv gospodăria unui cetățean și care prezentau un real pericol pentru populația din zonă.
Publicat in Societate civilă
TIMIªOARA – PORDENONE
01 Octombrie 2003
Miercuri, 1 octombrie, Primăria Timișoara a avut ca oaspete delegația italiană a voluntarilor din protecția civilă a regiunii Friuli-Venezia-Giulia.

În prima parte a zilei oaspeții au fost primiți de viceprimarul Dorel Borza, prilej cu care le-au fost prezentate principalele coordonate ale potențialului economic, social și cultural al Timișoarei, iar șeful Inspectoratului Municipal de Protecție Civilă, Lt.col. Vasile Mărgineanu le-a prezentat voluntarilor italieni principalii factori de risc ai municipiului și modul de organizare al structurior profesioniste și voluntare de protecție civilă existente. O prezentare mai largă a fost făcută formațiunii “SALVO”, ce constituie deocamdată singurul corespondent viabil cu structurile voluntare similare din regiunea italiană.
Publicat in Societate civilă
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13670207