EXPLOTIM – 2003
01 Iulie 2003
Desfășurat în data de 25.06.2003 între orele 18,00-22,00, exercițiul de protecție civilă „EXPLOTIM – 2003” a fost cuprins în Planul de pregătire al Inspectoratului Municipal de Protecție Civilă Timișoara pe planul 2003 și a avut drept scop antrenarea personalului Secretariatului Tehnic Permanent al Comisiei Locale de Apărare Împotriva Dezastrelor, a comisiilor de specialitate de protecție civilă – NBC și mediu, medicală și deblocare – salvare, în gestiunea unei situații de urgență civilă, verificarea capacității de răspuns a comisiilor, formațiunilor de protecție civilă de la instituție (agenții) economici din structură, precum și a forțelor de cooperare profesioniste și voluntare, verificarea viabilității fluxului informațional între Grupa Operativă a Inspectoratului Județean de Protecție Civilă, Secretariatul Tehnic Permanent al Comisiei Municipale de Apărare Împotriva Dezastrelor și forțelor participante.
Publicat in Societate civilă
Protecþie civilã (II) Asistenþa psihosocialã la dezastre
01 Mai 2003
În ultimii, ani în majoritatea țărilor se acordă o atenție constantă pentru pregătirea populației în caz de dezastre. Se difuzează materiale tipărite în legătură cu măsurile de protecție civilă, filme documentare despre distrugerile produse de calamități și catastrofe, precum și despre învățămintele care ar trebui să ni le însușim (periodic, postul de televiziune “Discovery” transmite asemenea filme). Programele de învățământ au început să conțină și ele noțiuni de protecție civilă.

Informarea post-dezastru are drept scop să împiedice ca supraviețuitorii să rămână fără știri, fără orientare. Radioul, televiziunea, difuzoarele instalate pe străzi, presa, internetul etc. trebuie să lămurească imediat despre natura și proporțiile dezastrului, să amintească măsurile de protecție necesare, să indice căile de evacuare a sinistraților, locul lor de cazare etc. Într-un cuvânt, scopul informării este de a realiza și menține un contact permanent cu populația supraviețuitoare, ferind-o astfel de diversele informări ale realității datorate zvonurilor și știrilor false, intenționate sau neintenționate.
Publicat in Societate civilă
Protecþie Civilã
01 Aprilie 2003
În situația producerii unor fenomene meteorologice periculoase, vânt puternic, precipitații abundente, descărcări electrice, pentru prevenirea pagubelor materiale, Inspectoratul Municipal de Protecție Civilă Timișoara recomandă persoanelor fizice și juridice să ia următoarele măsuri:
verificarea sistemului de ancorare a antenelor TV exterioare situate pe acoperișul imobilelor, iar în situația în care sunt neutilizate să se execute demontarea lor

tăierea copacilor înalți – îndeosebi plopi, aflați în apropierea clădirilor și care prezintă pericol de prăbușire, respectându-se prevederile legale verificarea instalațiilor de paratrăsnet existente și dotarea cu asemenea echipamente a clădirilor unde sunt necesare
Publicat in Societate civilă
Centrul Educaþia 2000+ - Adecvarea formãrii profesionale la piaþa forþei de muncã
01 Martie 2003
Suntem Centrul Educația 2000+, membră a "Soros Open Network”. Suntem o organizație neguvernamentală independentă cu expertiză în domeniul educației. Prin programele pe care le derulăm susținem valorile unei societăți globale deschise.

Noi, în parteneriat cu alte instituții, implementăm în Regiunea V Vest proiectul Elaborarea și implementarea unui mecanism regional ca instrument sistemic de încurajare a ocupării forței de muncă. Măsuri active în vederea adecvării formării profesionale la cererea de pe piața forței de muncă. Proiectul nostru, sprijinit de Primăria Municipiului Timișoara își propune să contribuie la creșterea șanselor de ocupare pentru absolvenții diferitelor instituții de formare profesională, prin servicii directe adresate beneficiarilor și prin dezvoltarea parteneriatului social la nivel regional.
Publicat in Societate civilă
Formaþiunea „SALVO”
01 Martie 2003
Formațiunea de Intervenție Rapidă pe bază de Voluntariat la Urgență Civilă “SALVO” este o echipă mobilă alcătuită doar din voluntari, cu o dotare și o structură specifică, destinată să desfășoare acțiuni de ajutor și salvare a populației și a bunurilor materiale, în situații de urgență civilă, calamități sau dezastre (inundații, cutremure), precum și salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere, aviatice sau feroviare. Formațiunea “SALVO” aparține Primăriei Municipiului Timișoara, neavând relații de subordonare altor structuri în domeniu, primarul – în calitate de șef al protecției civile fiind singura persoană abilitată să emită dispoziția de intervenție a acesteia.
Publicat in Societate civilă
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13674986