Timișoara în anul 1918 - CETATE

Palatul monumental ce găzduiește Universitatea Politehnică din Timișoara, construit pe inelul interior al Cetății, a fost în trecut "Liceul Piarist” din Timișoara.

Cu intrarea principală în Piața Horațiu, denumită în trecut Piarista Ter, zidurile Palatului urmează cursul Bulevardului Republicii, în stânga, iar în dreapta a Bulevardului Politehnicii, azi Bulevardul Regele Ferdinand. În anul 1788, Liceul Piarist se mută de la Sântana la Timișoara, aici fiind găzduit la mănăstirea din Strada Emanoil Ungureanu.

După planurile arhitectului Laszlo Szekely, între anii 1908-1909 se construiește edificiul Casei Piariștilor. Clădirea dispune de săli de cursuri spațioase, mobilier modern, încălzire centrală, o frumoasă sală de festivități, săli de gimnastică suedeză, baie, curte largă, parc și terenuri de tenis.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833482