Sesizari/Raspunsuri
Paraschiv Nistor – Problemele semnalate de dumneavoastră referitoare la trotuarele degradate din municipiul Timișoara sunt în evidențele noastre, iar în funcție de disponibilitățile financiare se vor executa lucrări de reparații ale acestora.

Nicolae Cristea – Pe strada Polonă se vor executa lucrări de reparații în cursul acestui an, în funcție de disponibilitățile noastre financiare.

Valeria Iancu – Strada Luceafărul a fost introdusă în programul de întreținere străzi, iar în funcție de disponibilitățile financiare, aceste lucrări se vor executa.

Ladislau Nemeth – Strada Emil Zola este cuprinsă în programul de întreținere drumuri urmând a se executa în funcție de disponibilitățile financiare ale primăriei.

Vasile Ursuleț – Datorită disponibilităților financiare limitate, pe anul în curs lucrările de reparații ale tramei stradale în municipiul Timișoara se execută cu prioritate pe bulevarde, pe străzile de penetrație în oraș și pe cele pe care circulă mijloacele de transport în comun. În
funcție de cele menționate vor fi executate și reparațiile necesare și pe strada Teodor Mihaly.

Viorel Berceanu  – Vă informăm că Primăria Municipiului Timișoara monitorizează permanent zonele cu un potențial pericol de apariție a țânțarilor pentru efectuarea unor tratamente de combatere a acestora.
În urma verificărilor efectuate în zona Calea Lipovei nu s-a constatat apariția țânțarilor, local, într-un număr relativ scăzut, se datorează subsolului inundat și a platformelor gospodărești, dezinsecția acestora intrând în grija asociaților de locatari conform Hotărârii Consiliului Local nr. 86/23.04.2003.
Neefectuarea acestor lucrări obligatorii se sancționează cu amendă de la 3.000.000-10.000.000 de lei.

Petru Foale – Încă din anul 2001 Primăria Municipiului Timișoara a demarat acțiunea de a crea o perdea forestieră în partea de Nord - Vest a orașului, direcția Nord - Vest fiind una cu vânturi dominante. Până în prezent s-a plantat o suprafață de 6 ha, pe o lungime de un kilometru, începând din vecinătatea șoselei Timișoara -  Jimbolia spre șoseaua Timișoara - Sânnicolaul Mare. Acțiunea va continua și în următorii ani.

Neculaie Dughean – În urma verificărilor efectuate în teren de către inspectorii Serviciului Administrare Mediu Urban, s-a constatat că mesteacănul din spatele blocului situat pe strada V. Lucaciu nr. 13, este uscat și trebuie defrișat, lucrare ce se va programa în această toamnă să se execute de S.C. Horticultura S.A.
Asociațiile de locatari de pe bd. Take Ionescu nr. 55, 59, 61, 63 – Solicitarea dumneavoastră privind forarea unei fântâni în zona în care locuiți, rămâne în atenția Primăriei Municipiului Timișoara, urmând a fi rezolvată în funcție de fondurile financiare disponibile.
Vă comunicăm că Primăria Municipiului Timișoara are în întreținere o fântână publică forată în apropierea complexului pe strada Vasile Lucaci.

Valentin Stancu – 1. Lucrările de reparații de strada Amurgului se vor executa în perioada imediat următoare.  
2. În urma verificărilor efectuate pe teren de către inspectorii biroului Infrastructură în Transport din cadrul Direcției Edilitare a Primăriei Municipiului Timișoara s-a constatat că lucrarea de extindere apă și canal de pe strada Motohon Silviu este semnalizată corespunzător la intersecția cu str. Pomiculturii.
4. Au fost identificate câteva terenuri la care se va verifica situația juridică și în funcție de aceasta se va amenaja locuri de joacă pentru copii, spații verzi și în zona Lipovei.

Simion Dumbravă – Lucrările de reparații de strada Amurgului se vor executa în perioada imediat următoare.

Ioan Kiss – Vă comunicăm că cererea dumneavoastră privind iluminatul străzii Muncitorilor este în atenția noastră urmând a fi rezolvată în funcție de fondurile și condițiile tehnice existente.

Giusepe Bagrin - Primăria Municipiului Timișoara a luat notă de informația dumneavoastră privind grămada de pământ situată între străzile Romulus și Odobescu, în spatele Hotelului Excelsior și a blocului CFR. Vă informăm că vom analiza propunerea dumneavoastră, urmând ca în funcție de posibilitățile financiare, această cantitate mare de pământ, depozitată pe amplasamentul menționat de dumneavoastră să fie încărcată și transportată.

Gheorghița Lazăr – În urma verificărilor efectuate la fața locului ( la piciorul podului de peste Bega, la intersecția străzilor Reșița cu Pop de Băsești) de către inspectorii Serviciului Administrare Mediu Urban s-a constatat că în încăperile menționate de dumneavoastră sunt depozitate deșeuri, iar ușile de blocare a acestor încăperi au fost deteriorate. În cursul lunii septembrie, Primăria Municipiului Timișoara va lua măsuri de salubrizare a acestor încăperi și de blocare a lor cu uși metalice care vor fi sudate.

Mario Scobercea – În legătură cu sesizarea dumneavoastră privind locatara de pe strada Mierlei nr. 1 care deține patru câini în apartament, vom verifica modul de deținere al câinilor și se vor lua măsurile legale.

Asociația de proprietari de pe strada Timiș nr. 2 și 4 – În data de 9 și 11 septembrie, inspectorii Primăriei Municipiului Timișoara și reprezentanți ai SC Danyflor SRL a ridicat din jurul blocului de pe strada Timiș nr. 2 – 4, un număr de cinci câini fără stăpân.
Vasile Tatu – Pentru introducerea la plata cheltuielilor de întreținere a animalelor, Primăria Municipiului Timișoara nu poate interveni, acest lucru fiind de competența adunării generale a asociației de proprietari care poate hotărî și cuantumul taxelor respective.
Primăria Municipiului Timișoara a dus pământ (la Balta Verde), a nivelat pentru a aduce terenul la cotă, urmând ca pentru acest amplasament să se întocmească documentația necesară în vederea amenajării unui loc de joacă.

Sever Petruș – Pentru încărcatul și transportul deșeurilor rezultate din construcții (de exemplu, moloz) persoanele fizice și juridice se pot adresa societăților comerciale autorizate de către Primăria Municipiului Timișoara (SC RSG SA și SC Retim SA), pentru transportul acestora, contra cost, la groapa de gunoi de la Parța – ªag.
Pentru colectatul și transportul obiectelor de uz gospodăresc nefolositoare, de la populație, Primăria Municipiului Timișoara transportă aceste obiecte în cadrul acțiunilor de curățenie care au loc atât primăvara cât și toamna, fără să perceapă taxe de la populație. Aceste acțiuni sunt anunțate prin mass media locală.
Depozitarea necontrolată  a acestor deșeuri sau obiecte de uz casnic nefolositoare pe domeniul public atrage după sine sancționarea contravențională.

Sterie Crăciun, Constantin Bașa, Stelian Udrea, Mirela Antonoaiea - Primăria Municipiului Timișoara intenționează extinderea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor și în alte cartiere ale municipiului, ajungându-se cu introducerea acestui sistem la nivelul întregului oraș. Astfel, în prezent se analizează oportunitatea amplasării containelor selective și în alte zone ale orașului (strada Hebe, ªtefan Plăvăț, strada Romulus), avându-se în vedere posibilitatea valorificări  acestor deșeuri refolosibile.

Mirela Antonoaiea – Realizarea curățeniei în incinta diverse lor instituții (spitale, instituții de învățământ etc.) se face prin gospodărirea fiecărei instituții în parte, acestea având posibilitatea să încheie contracte cu societăți comerciale de profil.

Adrian Dreava – Așa cum v-am mai informat reparațiile carosabilului de pe strada Prahova se vor realiza în funcție de disponibilitățile noastre financiare.

Carol Iaslo – Reparațiile trotuarului de la Podul Traian (înspre Piața Maria) au fost executate în cursul lunii august. Cele de pe B-dul Mihai Viteazu spre Universitate sunt în atenția noastră.

Maria Goian – Vă mulțumim pentru aprecieri și vă informăm că programul de forare de fântâni va continua.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666458