Porțile Timișoarei - prezentare de carte

Lucrare instructivă și originală, deopotrivă doctă și perfect accesibilă, Porțile Timișoarei, de Walther KONSCHITZKY studiază, cu atenție, modul în care ni se înfățișează astăzi, dar și felul în care s-au constituit și au evoluat, de-a lungul veacurilor,  porțile și portalurile timișorene, elemente arhitectonice, deseori trecute cu vederea, însă atât de fascinante,  în ce privește structura și funcția lor.

Poarta vorbește, cu discreție, dar extrem de convingător, despre istoria economică, socială și culturală a unei comunități, despre dinamica mentalităților, despre relația dintre înăuntru și afară, dintre al meu („ușa mea”), al tău  („ușa ta”) și al nostru (orașul nos­tru, porțile noastre, frumoasele noastre portaluri).

Porțile, ușile, portalurile, aceste com­ponente ale spațiului urban, care intră în contact nemijlocit cu umanul, sunt, și din acest motiv, generatoare de emoție, de nostalgie, dar și de meditație. Efortul autorului, ca și acela al editorului stau mărturie. Textul este însoțit de o bogată secțiune de ilustrații color, de un index al străzilor și de o succintă bibliografie. Fotografiile docu­mentare sunt însoțite de co­men­tariile autorului referitoare la încadrarea în curentul artistic căruia îi aparțin, detalii stilistice, valoare culturală.

Fundația Interart TRIADE  a inițiat, în cadrul pro­gramului său de edi­ta­re,  co­lec­ția PATRI­MO­NIU. Pri­­ma apa­riție din acea­s­­tă co­lecție o re­pre­­zintă vo­­­lumul Por­­­țile Ti­mi­­șoarei de Walther KONS­CHITZKY.

Cartea se găsește de cumpărat la sediul Fun­­dației Interart TRIADE, Calea Mar­tirilor nr.51/45, program: marți-vineri: 18-21, sâmbătă: 10-13, (Preț: 100,00 RON), sau la Librăriile Hu­manitas, Esotera și Noi, cu adausul comercial al librăriei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423539