Parc de sculptură
parc de sculpturaPrimul parc de sculptură din România a fost inaugurat la Timișoara, în data de 7 mai, la intersecția străzii Mureș și Calea Martirilor. Ideea care stă la baza acestui proiect, la care parteneri sunt Fundația Interart Triade și Primăria Municipiului Timișoara este ca fiecare sculptor care își donează operele spre a fi expuse în această „galerie în aer liber”, să planteze și un arbore. În timp, spațiul dedicat acestei „galerii” va deveni un parc cu sculpturi și arbori.
 
Inițiativa realizării acestui parc aparține Sorinei Jecza - Ioanovici, soția sculptorului Peter Jecza și președinta Fundației Interart Triade. La inaugurarea din 7 mai a avut loc și vernisajul personal al lui Ingo Glass, cunoscutul sculptor timișorean, stabilit în Germania. Cu această ocazie, sculptorul Ingo Glass a donat parcului lucrarea „Hommage a Vasarely”, o sculptură futuristă din metal colorat.

În parcul de sculptură Triade, întins pe o suprafață de 2.382 metri pătrați, au mai expus: maestrul Jecza, ªtefan Călărășanu, Rudolf Kocsis, Slavenca Petre și Eugen Barzu.
De asemenea, primăria a realizat lucrări de amenajare a parcului, plantându-se, în același timp, și un aliniament de mesteceni. Lucrările de amenajare vor continua și în lunile care vor urma.
Acest proiect, al unui parc artistic s-a născut în 2002, având numele de „Sculptura XXI”. Ideea era să se realizeze un parc – muzeu în aer liber care să conțină lucrări care ilustrează tendințele sculpturii post – brîncușiene din țara noastră. ªi ideea s-a materializat în 7 mai 2003,  când Fundația Interart Triade și Primăria Timișoara au inaugurat acest parc pe care vă invităm să-l vizitați.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423422