Proiectul cultural "Timișoara - Mica Vienă" - în plină desfășurare

Vă invităm, la sfârșit de săptămână, în Piața Unirii, să participați la spectacole, expoziții, piese de teatru, concerte. Acestea se desfășoara în perioada 9 mai – 16 septembrie 2006, în cadrul proiectului cultural „Timișoara – Mica Vienă”.

Proiectul cultural „Timișoara – Mica Vienă” are ca scop încurajarea tinerilor artiști, promovarea artei în stradă și punerea în valoare a diversității și bogăției arhitecturale a spațiului Pieții Unirii, după modelul marilor orașe europene.

Luna mai

Ca în fiecare an, programul a debutat cu un concert de muzică de fanfară urmat de un concert sim­fonic susținut de un cvartet  alcătuit din Diana Butaru (violoncel), Cris­tian Hațeg (violă), Alexandra Hațeg (vioară), Cătălina Costin (vioară) - mem­brii ai orchestrei Filar­monicii „Banatul” din Timișoara.

Din dorința de a încuraja tinerii artiști, pe scena din Piața Unirii au cântat elevii Grupului Școlar de Industrie Alimentară, iar studenții Facultății de Muzică, Universitatea de Vest, clasa de percuție - prof. Doru Roman, au susținut un concert de percuție.  Tinerii muzicieni au avut numeroase participări la festivaluri și concursuri naționale și inter­naționale. Alături de ei – un recital de chitară clasică susținut de Mihai Varga.

Timișorenii au avut parte și de jazz și blues, alături de nume con­sacrate - Cristina Pădurariu și Ho­rea Crișovan, trupa Blue Station, dar și de „nume mari”:  Henry Fran­klin, Eldad Tarmu, Lucian Nagy, Tudor Par­gel. Alturi de ei au încântat pu­blicul și studenții Facultății de Jazz „Richard Oschanitzky”, Univer­sitatea Tibiscus.

„Muzica , eterna poveste” este un program de colaje muzicale din pie­se de teatru, susținut de actori ai Teatrului de Stat Csiky Gergely.

Timișorenii s-au bucurat și de o seară de dansuri sportive, alături de perechea Gabriela Terlai- Marius Balan, campioni naționali și de o seară de film „Arhitectura prin literatură”, pregătită de Asociația Culturală Ariergarda;

Nici cei mai mici timișoreni nu au fost uitați, pentru ei, Teatrul de Stat Csiky Gergely prezentând piesa „Cei trei purceluși”, iar Organizația Terapia prin Arta pregătind  un teatru de păpuși, pictură, modelaj în lut.

Un week-end a fost dedicat expoziției colective „Flamuri în zbor”, 100 de ani de la primul zbor mecanic, rea­lizată de studenții și masteranzii de la Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest. 

Luna iunie

De ziua copilului, 1 iunie, de la ora 12,30 cei mai tineri timișoreni vor avea parte de „Micul Prinț”, un spectacol oferit de Noua Acropolă.

De asemenea, timișorenii se vor bucura de spectacole de operă („Don Giovanni”, în 3 iunie), de colaje de muzică din piesele de tea­tru jucate pe scenele Teatrului German și ale celui Maghiar (în 4 iunie).

Iubitorii fotbalului vor avea posibilitatea, din 9 iunie să vizioneze me­ciurile Campionatului Mondial de Fotbal pe un ecran gigant amplasat lân­gă scena din Piața Unirii (mai multe detalii în pagina 3). În pauzele din­tre meciuri, în weekenduri vor avea loc concerte diverse, ateliere de pic­tură de basoreliefuri, atelier de ike­bana etc.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833658