Sărbătoarea inimilor

În perioada 5 - 9 iulie se desfășoară la Timișoara cea de a XII a ediție a manifestării internaționale, „Festivalul Inimilor", sărbătoarea folclorului mondial.

„Festivalul Inimilor", una din cele mai prestigioase sărbători ale folclorului românesc și internațional, prima manifestare de acest gen din țara noastră, cuprinsă în calendarul manifestărilor culturale ale UNESCO, prilejuiește Timișoarei ca timp de 5 zile la începutul lunii iulie a fiecărui an să devină capitala artei tradiționale internaționale.

Paradele și spectacolele organizate pe perioada festivalului sunt susținute de ansambluri de valoare din opt țări europene: Franța, Italia, Germania, Turcia, Grecia, Cipru, Serbia și Ungaria. România va fi reprezentată de ansambluri profesioniste din Timiș, Oradea, Satu Mare, Caraș Severin, Craiova.

Anul acesta, la Festivalul Inimilor se vor aduna aproximativ 1.000 de participanți, care vor susține spectacole, în fiecare seară, în Parcul Rozelor, începând cu ora 19,30. De asemenea, duminică, 9 iulie vor avea loc spectacole și la Muzeul Satului. Tradiționala paradă a ansamblurilor, din centrul orașului, va avea loc, joi 6 iulie 2006.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13863540