Proiectul cultural "Timișoara - Mica Vienă"

Piața Unirii va găzdui și în cursul lunii iulie spectacole, expoziții, piese de teatru, concerte, într-un proiect cultural ce durează până la jumătatea lunii septembrie. 

Proiectul cultural „Timișoara - Mica Vienă" are ca scop încurajarea tinerilor artiști, promovarea artei în stradă și punerea în valoare a diversității și bogăției arhitecturale a spațiului Pieții Unirii, după modelul marilor orașe europene. Proiectul, aflat anul acesta la a treia ediție, a debutat de 9 mai, de Ziua Europei și se va finaliza pe 16 septembrie. Până acum, în Piața Unirii au avut loc diverse concerte – jazz, muzică clasică, fanfară, percuție, dixieland, divertisment, pop-rock – dar și operă și spectacole cu colaje din piese de teatru care se joacă pe scenele timișorene. Nu au fost uitați nici iubitorii de dansuri, pentru aceștia fiind organizată o seară de dansuri sportive. De asemenea, copiii au avut parte de spectacole de teatru de păpuși și pentru copii, dar și de diverse activități pe gustul lor.

Selecțiuni

Sâmbătă, 1 iulie, Orchestra de estradă Temeswarer Spitzbuben cu un spectacol de muzică de promenadă, valsuri vieneze etc.; Duminică, 2 iulie, între 16,00 – 18,00, Fundația Noua Acropolă cu Atelier de origami pentru copii, iar de la 20,30, Teatrul Maghiar Csiky Gergely, cu un spectacol de colaje muzicale din piese de teatru; Luni, 10 iulie, seară de jazz, realizată cu sprijinul Consulatului Germaniei; Sâmbătă, 15 iulie, de la ora 20,15, Fundația Daphiro va prezenta o seară de canțonete, muzică clasică, dans modern și balet; Sâmbătă, 22 iulie este seara tinerilor, vor concerta trupele Vest și Chiroptera și în încheiere, Pragu de sus; Dimineața, de la ora 11,00, teatru de păpuși.

Și bineînțeles, până în data de 9 iulie, iubitorii fotbalului sunt invitați să vizioneze, în continuare, meciurile de fotbal ale Campionatului Mondial de Fotbal.

În caz de vreme nefavorabilă, manifestările culturale vor fi reprogramate. Toate evenimentele din cadrul proiectului cultural „Timișoara – Mica Vienă" se petrec în Piața Unirii.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13343850