"Regele Cymbelin", doi ani de la premieră

Actorii Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) au participat, cu succes,  în luna septembrie, la Brăila, la Festivalul "Zile și nopți de teatru european". 

În urma participării la Festivalul Național de Teatru din capitală în toamna anului trecut și la Festivalul Internațional „Shakespeare” de la Craiova în luna mai, producția Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) cu „Regele Cymbelin”, de William Shakespeare, în regia lui Alexander Hausvater - aflată acum la doi ani de la premieră - a fost invitată la Festivalul „Zile și nopți de teatru european” de la Brăila.

 Ediția a doua a acestui festival a reunit la Brăila în perioada 9-17 septembrie spectacole ale unor scene importante precum teatrele naționale din Tg. Mureș, Constanța, Craiova, teatrele Odeon, Bulandra și de Comedie din București, s.a. Festivalul a fost deschis cu premiera „Visul unei nopți de vară”, de Shakespeare, o producție a teatrului-gazdă în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Evenimentul organizat de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, având-o ca președinte de onoare pe regizoarea Cătălina Buzoianu, a cuprins peste 30 de spectacole în patru locații diferite, inclusiv spații neconvenționale. Oferta manifestării a fost întregită de lansări de carte, seminarii și proiecții de film.

Lucian Vârșăndan
Consultant artistic TGST

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423216