Manifestări commemorative

Și anul acesta, asociațiile de revoluționari, cu sprijinul administrației locale au pregătit o serie de manifestări comemorative în cinstea eroilor martiri din decembrie 1989. 

Manifestările au început în 16 decembrie cu ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, dedicată comemorării eroilor martiri și aniversării a 17 ani de la începerea Revoluției din 1989 și se vor încheia în 21 decembrie cu o deplasare organizată de urmașii eroilor martiri timișoreni în municipiul Slatina -Olt. Pe parcursul celor șase zile de manifestări au loc depuneri de coroane, rugăciuni, parastase, slujbe de pomenire a eroilor martiri.

De asemenea, în 18 decembrie, de la ora 18,00 a avut loc o veghe cu lumânări pe treptele Catedralei, unde au fost invitați elevi și studenți să aprindă o lumânare și să participe la programul de colinzi în memoria eroilor.

În 20 decembrie, la ora 12,00, prin sunetul sirenelor din oraș timp de 3 minute se va marca momentul „Timișoara - Oraș Liber”, iar de la ora 13,00, în foaierul Teatrului Național a avut loc lansarea unei monografii a Frontului Democratic Român.

Seara de 20 decembrie se va încheia cu un foc de artificii la ora 19,15, moment care va precede programul artistic „Aniversarea victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 la Timișoara”.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423311