Multe premiere la Teatrul German

Centrată pe promovarea dramaturgiei contemporane și bazându-se în principal pe texte cu ofertante partituri actoricești, seria de noi proiecte din a doua parte a stagiunii TGST debutează în 16 februarie.

Atunci va fi prezentată premiera pe țară a piesei „Creeps”, de Lutz Hübner, în regia lui Alexander de Montléart (Germania). Din 27 februarie, Tatiana Sessler va evolua în spectacolul „Fräulein Eva”, de Ulrich Hub, un proiect coordonat de Ida Jarcsek-Gaza în cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori.

Din aprilie, Georg Peetz va interpreta rolul principal în „Judecata”, de Barry Collins, în regia lui Alexander Hausvater, iar Simona Vintilă semnează dramatizarea și regia unui nou spectacol pentru copii: „Frumoasa și bestia”. Dramaturgia română contemporană este prezentă prin punerea în scenă - pentru prima oară în limba germană – a piesei „Kamikaze”, de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu, din Târgu Mureș, în cadrul unui proiect în colaborare cu Teatrul de Stat din Bruchsal.

Spectacolele „Scaunele”, de Eugène Ionesco, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, „Creeps” și „Frumoasa și bestia” vor fi prezentate pe scene din Transilvania, în vreme ce spectacolul „Judecata”, în regia lui Alexander Hausvater, are prevăzut un turneu în Capitală. Ultima premieră a stagiunii va fi cea cu spectacolul „Flori de hârtie”, de Egon Wolff, în regia lui Süto Udvari András, în iunie, cu Isolde Cobet în rolul principal feminin.

Lucian Vârșăndan
Consultant artistic TGST

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423514