Integrare prin muzică

Proiectul "Integrare Europeană prin Muzică", derulat în 2006 având sprijin financiar al Consiliului Local, s-a încheiat cu lansarea compact discului cu programul muzical "Dansuri europene în muzica clasică".

Proiectul și-a propus atât promo-varea creației muzicale românești prin realizarea unui program muzical de dansuri europene clasice, transcrise pentru pian și interpretate la patru mâini incluzând piese muzicale românești într-un repertoriu de piese europene; cât și crearea accesului publicului larg la actul cultural prin prezentarea programului în recital în spații alternative pentru a permite accesul tinerilor, pensionarilor și a altor categorii care nu frecventează sălile de concert consacrate.

La finalizarea proiectului, a fost realizat și un album, care cuprinde, pe lângă discul propriu-zis și un booklet cu comentariul muzical al pieselor, date despre compozitorii incluși în program și note din biografia artistică a interpreților în limbile română, franceză, germană și engleză.

Interpreții care au pus în operă acest program muzical sunt pianiștii Manuela și Dragoș Mihăilescu.

Pe parcursul său proiectul nostru a prilejuit, o întâlnire profesională a muzicologilor și educatorilor din domeniul muzical, împreună cu alți oameni de cultură, care s-a concretizat în volumul de comunicări "Muzica - limbaj universal, mijloc de comunicare și comuniune între națiuni”.

Adela Dumitrescu
Coordonator proiect

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423440