Mural - Global
„Am vrut să transmitem străzii bucuria pe care un artist o are atunci când își poate exprima liber gândurile.”
 
Acesta este mesajul pe care grupul de artiști care a executat picturile murale de pe peretele exterior al stadionului ªtiința, din Timișoara, a vrut să-l transmită. Artiști plastici din România și Germania, elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara și copii de la Fundația Rudolf Walter au pictat cel de al 111 –lea perete, în cadrul proiectului internațional Mural – Global, sub egida UNESCO.
 
Inițiat în 1987, de către artistul german din Duseldorf, proiectul Mural – Global are ca scop ca aceste lucrări monumentale să facă o punte între arta cultă și stradă, cetățenii dezvoltându-și, astfel, capacitatea de a înțelege limbajul artei. Mesajul este întotdeauna unul generos: conservarea creației umane, a naturii, împotriva răului.
 
„Omul și aspirațiile lui” este tema proiectului timișorean care a „luat” patru zile de muncă asiduă și 120 de metri pătrați din zidul exterior al stadionului ªtiința. Încurajator pentru artiști a fost faptul că lumea de pe stradă a primit foarte bine lucrarea, care se vrea doar un început.
 
„Temerarii” au fost: artiștii plastici: Gisela Paul (Germania), Adriana Oancea ªuteu și Florin Mihai (România), elevele: Cristina Luchici, Diana Marincu și copiii: Adriana și Maia Merce, Claudiu Tolea, Alina Neacșu, Andreea Bădiță și Ionuț Petculescu.  
 
Pentru amănunte: www.mural-global.org.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399145