Toate cele bune vin în Fabric

După ce, în ultimii ani, Primăria a derulat ample lucrări de infrastructură în zonă, acum este momentul revitalizării sociale și culturale a Pieței Traian.

După modelul proiectului "Timișoara - Mica Vienă” desfășurat în Piața Unirii, din această vară se desfășoară un  proiect adiacent acestuia în Piața Traian, care își propune să scoată în evidență multiculturalitatea istorică a zonei, să încurajeze incluziunea socială prin acțiuni culturale și educative și să transforme Piața Traian într-un pol de atracție pe perioada verii.

Până în momentul de față, au avut loc evenimente dedicate, în primul rând, copiilor, realizate în colaborare cu Centrul Cultural German și Centrul Cultural Francez, sub genericul Stradart.

De asemenea, la sfârșitul lunii iulie a avut loc sărbătoarea Cartierului Fabric, una din cele trei zile de manifestări având loc în Piața Traian. Sâmbăta au loc concerte de muzică militară și de promenadă.

Moto-ul Uniunii Europene „Uniți în Diversitate” nu poate fi mai bine pus în practică în alt loc decât, Piața Traian, model istoric de multiculturalitate. De altfel, conform colonelului Franz Binder, în cartea sa „Alt Temeswar”, în urmă cu mai mult de un secol exista o vorbă: „Toate cele bune vin în Fabric” (De aici venea apa, Bega, tramvaiul cu cai, berea și chiar soarele răsărea din Fabric).

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640101