Festivalul Americano-Român la Timișoara

La mijlocul lunii octombrie primarul Timișoarei a participat la Festivalul Americano-Român de la Michigan, ocazie cu care a susținut o serie de conferințe.

Deplasarea primarului Gheorghe Ciuhandu în Statele Unite a fost asigurată de Centrul pentru Studii Europene - Centrul Uniunii Europene al Universității din Michigan, de Centrul pentru Studii asupra Rusiei și al Estului Europei și de organizatorii Festivalului Americano-Român.

Prima conferință a avut loc în 11 octombrie la Institutul Internațional al Universității Michigan din Ann Arbor, Centrul de studii europene, în prezența unui numeros public. La conferință a participat primarul orașului Ann Arbor, care i-a conferit primarului din Timișoara o diplomă, Florentina Vianu, viceconsul al României la Chicago. Prezentarea și discuțiile au fost precedate de întâlnirea cu studenții români de la Universitatea Michigan.

În 15 octombrie, a avut loc la East Michigan University, a doua conferință, sub genericul "Conversații Europene”, pe tema “De la revoluție la reintegrare: reîntoarcerea României în Europa”.

Festivalul Americano-Român

Acest ciclu de conferințe, întâlniri cu studenți, cadre didactice și personalități ale vieții publice din Ann Arbor, alături de concerte, manifestări educaționale, prelegeri pe teme istorice și culturale, se desfășoară în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Americano-Român, organizat de American-Romanian Festival Inc., o organizație non profit care are ca scop promovarea și valorilor culturale române și americane. Președintele festivalului este violonistul Marian Tănău, originar din Timișoara, iar manifestările vor continua în octombrie/noiembrie în mai multe orașe din România, printre care și Timișoara. Pentru mai multe informații legate de evenimentele din cadrul festivalului atât în America cât și în România vizitați site-ul www.rofest.com.

Spicuiri din program

  • 28 octombrie, ora 17,00, Muzeul Bartok, Sânicolaul Mare, Logan Skelton;
  • 29 octombrie, ora 10,00, Sala Orfeus a Facultății de Muzică, conferință pe tema stilurilor muzicii lui Bela Bartok;
  • 30 octombrie, ora 10,00, Sala Orfeus a Facultății de Muzică, conferință; ora 19,00, Sala Capitol, recital Lusmann, Skelton;
  • 31 octombrie, ora 19,00, Sala Capitol, recital de pian Chrisotpher Harding;
  • 1 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Rapsodia în albastru, Duo Mihăilescu;
  • 2 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Festival Trio, Guțu, Dogariu, Tănău;
  • 3 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Brass Concert Meridian Arts Ensemble;
  • 4 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Trio Contraste, Roman, Stefanescu, Petrescu.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397292