Odată cu primăvara, cultura iese în stradă

Bajaga, Al Bano, Bănică Jr., Florin Piersic, In-grid sunt câteva dintre surprizele lunii mai la Timișoara. Urmează UB40 de Ziua Timișoarei, 3 August.

Viața culturală a urbei se mută în piața publică! Viceprimarul Adrian Orza spune că din luna mai și până în toamnă vom avea parte de spectacole pe gustul tuturor.

Astfel, în 29 aprilie, pe platoul din fața stadionului Dan Păltinișanu va avea loc un concert al cunoscutei trupe Bajaga i Instruktori.  În 2 mai, de Ziua Tineretului va fi un spectacol în Piața Unirii.

Week-end în Europa

Vor urma manifestările de Ziua Europei în 9, 10 și 11 mai, cu felurite concerte, sub genericul „Week-end în Europa”. În Piața Unirii în 9 Mai vor cânta italianca In-Grid cu „Tu es foutu” și „Tu m'a promis” și  Alexandra Ungureanu, în 10 mai vor evolua Bănică jr. și Maria Radu, iar în 11 mai vor concerta Al Bano și Paula Seling. Tot în 9 Mai, de la ora 17, va fi un concert de muzică populară în Parcul Rozelor cu nume emblematice ale folclorului bănățean, sub genericul „Țara mea-i Banatul meu”.


Nici iubitorii muzicii clasice nu au fost uitați, deoarece va fi și un concert al Filarmonicii, în seara de 9 Mai, în aer liber, într-un decor inedit în care se împletesc muzica de bună calitate, apa și jocuri de lumină, pe malurile Begăi, cu multe, multe surprize.

„Mica Vienă” în luna mai

Ca în fiecare an de Ziua Europei se deschide stagiunea culturală estivală. Devenit deja tradițional, programul cultural „Timișoara-Mica Vienă” care se desfășoară în aer liber, în Piața Unirii, cuprinde și în acest an zeci de manifestări diverse. Noutatea va consta în seri de teatru în aer liber, cu profesioniști precum Florin Piersic cu „D"ale lui Florin” în data de 18 mai, Claudiu Bleonț și Magda Catone în 30 mai cu piesa "Un bărbat și mai multe femei“. Vă așteptăm!

Concerte organizate de Primăria Timișoara

Această vară prilejuiește iubitorilor de muzică întâlnirea cu do­uă nume emblematice din mu­zica internațională. Este vorba despre tenorul Jose Carreras și de legendara trupă UB40. Ambele concerte sunt organizate de Primăria Timișoara.

Certitudinea venirii lui Jose Carreras s-a materializat în aprilie când municipalitatea prin Teatrul Maghiar  Csiky Gergely a semnat contractul cu marele tenor. Acesta va cânta la Timișoara, în 20 iulie, la ªtrandul Tineretului. Va fi acompaniat de Filarmonica Banatul și de două soprane, una invitată de maestru, cealaltă din România. Nu vor exista locuri în picioare, ur­mând să fie puse în vânzare 8.000 de bilete. Prețul mediu al biletelor va fi de 100 lei, iar RATT va pune la dispoziția publicului autobuze speciale, astfel încât să nu se creeze blocaje din cauza autoturismelor.

De 3 august, în Piața Unirii vă invităm la un concert UB40.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423484