Art TUBORG
Art Tuborg„Felicit orașul, felicit cetățenii acestui oraș, felicit artiști și nu în ultimul rând, felicit Tuborg”
Ambasadorul Danemarcei, Eric Bom
 
Plasată sub deviza de anul acesta a Zilei Timișoarei – „Timișoara, oraș cultural”, inaugurarea celui de al doilea parc de sculptură din orașul nostru s-a desfășurat, la doar câteva ore distanță de încheierea propriu-zisă a manifestărilor prilejuite de Ziua orașului, și anume, luni 4 august 2003, orele 12,00.
Parcul, situat, pe b-dul Michelangelo, în fața Parcului Copiilor se întinde pe o suprafață de 1.274 de metri pătrați și reunește sculpturile a șapte tineri artiști plastici: patru dintre ei din Timișoara: Denisa Curte, Anamaria ªerban, ªtefan Bartha și Horia Bojin, alături de Raluca Ungureanu și Ecateria Vrana din București, coordonați de sculptorul Marius Leonte. De amenajarea arhitecturală a zonei s-au ocupat doi arhitecți tineri timișoreni, Andrei Racolța și Romeo Szorad.
Inedit și surprinzător, parcul finanțat integral de compania daneză Tuborg, se înscrie în dorința autorităților locale de a lansa o mișcare de avangardă în domeniul artelor plastice, la Timișoara și de a „scoate” arta în stradă.

La inaugurarea parcului au fost prezenți primarul Gheorghe Ciuhandu – Primăria Municipiului Timișoara punând la dispoziție terenul pe care este amplasat parcul - ambasadorul Danemarcei, Eric Bom, președintele Tuborg România, Isaac Sheps, viceprimarul Dorel Borza, viceprimarul Adrian Orza, consilieri locali și oficialități. 

Președintele Tuborg România, Isaac Sheps, un timișorean plecat de 41 de ani din România, a declarat că aceste parcuri sunt o șansă dată tinerilor artiști din România de a se afirma, intenția firmei Tuborg fiind de a crea un astfel de parc, în fiecare an, într-un alt oraș.

Parcul de sculptură ARTuborg de la Timișoara este al treilea în țară, după cel de la București și Constanța. Investiția făcută la Timișoara s-a ridicat la 60.000 de dolari.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397250