Distincție pentru Rareș Hontzu

Actorul a primit Premiul special la cea de a 7-a ediție a Festivalului Minoritățiilor Naționale și Etnice din Ungaria.

Actorul Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Rareș Hontzu, a fost distins cu Premiul special la cea de a 7-a ediție a Festivalului Minorităților Naționale și Etnice din Ungaria, ARCUSFEST, care a avut loc în perioada 26.02. - 6.03.09 la Budapesta.

Premiul a fost acordat de juriul format din 5 membri, care a vizionat cele 18 spectacole participante, prezentate în 10 limbi, printre care limba română, bulgară, germană, greacă și poloneză.
 

Rareș Hontzu a fost distins pentru prestația sa în rolul Edgar din spectacolul “Regele Lear”, de Shakespeare, în regia lui Florin Ionescu.

Spectacolul a avut premiera în 7 mai 2008 la Teatrul German din Szekszárd (Ungaria) și se află în continuare în repertoriul acestuia.

Rareș Hontzu s-a născut în 1978 la Sibiu. În 2000 absolvă Secția de Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara. A jucat la Teatrul German de Stat Timișoara, la secția germană a Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, iar în stagiunea 2007-2008 la Teatrul German din Szekszard (Ungaria).

Pe scena TGST îl puteți vedea în următoarele roluri: Ludwig în “Ultimul incendiu”, Troțki în “Toate la timpul lor” și Mr. Martin în “Cântăreața cheală”.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423601