Cultura vine în Piața Unirii
 Pentru al cincilea an consecutiv, proiectul cultural „Timișoara, Mica Vienă” se pregătește să-și deschidă porțile către publicul iubitor de cultură. Proiectul va debuta pe 9 Mai, Ziua Europei și va dura pe tot parcursul verii.

Acțiunile culturale se vor desfășura pe scena care va fi amplasată în Piața Unirii, în locația deja bine cunoscută timișorenilor.

Programul va începe pe 9 Mai, Ziua Europei și va consta din concerte de muzică rock, susținute de legendarii Compact și de formula Mircea Baniciu și Kappl cu un con­cert de rock progresiv, care aduce aminte de muzica Phoenix din perioada Cantafabulelor. A doua zi, în data de 10 mai vor concerta trupele Keo și Distinto, care au un program destinat în primul rând tinerei generații. Trupa de muzică pop, Keo, binecunoscută noii generații, a fost aleasă să cânte în deschiderea concertului lui David Bowie la Montreux Jazz Festival. Distinto abordează un stil unic pe piața muzicală românească, și anume pop-operă, stil în care se încadrează și Andrea Bocelli.

Târgul de carte Gaudeamus
În perioada 13-17 mai, în Piața Unirii, în fața Palatului Baroc, pentru al cincilea an, va avea loc Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, eveniment organizat de Radio România – Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara și sprijinit de Primăria Municipiului Timișoara. Târgul Gaudeamus este un eve­niment expozițional specializat pe ofertă educațională centrată pe carte, fiind cel mai important eveniment de tip expozițional din România dedicat educației.

Tradiție
Proiectul cultural „Timișoara, Mica Vienă” a ajuns deja la a cincia ediție. Scopul proiectului este de a încuraja tinerii artiști să se manifeste artistic, punându-le la dispoziție un spațiu generos și adecvat acestui scop. De asemenea, se dorește punerea în evidență a spațiului deosebit de frumos al Pieței unirii.

Așadar, vă așteptăm, începând cu 9 mai, în fiecare week-end, pe tot parcursul verii, în Piața Unirii la acțiuni culturale de calitate!

Surpriză de la Filarmonică
La fel ca și anul trecut, când și-a încântat audiența cu Concertul de pe Bega, și anul acesta Filarmonica Banatul din Timișoara va susține un concert de muzică simfonică, într-o locație surpriză, cu un program adecvat. Concertul care va cuprinde un program special se va desfășura în aer liber, într-un parc din Timișoara și va fi dedicat Zilei Europei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397347