Să călătorim prin Univers în Anul Astronomiei

„Orice adevăr este ușor de înțeles odată ce a fost descoperit. Important este să-l descoperi.” a spus Galileo Galilei care în urmă cu 400 de ani publica “Nuova Astronomia”. Timișoara sărbătorește Anul Inter­național al Astronomiei și 400 de ani de la primele observații făcute de Galileo Galilei cu ajutorul lunetei. Primăria Municipiului Timișoara împreună Asociația Culturală Noua Acro­polă și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu„ din București, vor organiza între 22 mai și 22 iunie eve­­nimentul „CĂLĂTORIND PRIN UNIVERS”, dedicat Anului Inter­național al Astronomiei. Timișorenii vor putea învăța mai multe despre univers parcurgând expo­ziția din Piața Unirii, care va cuprinde planșe cu elemente și informații despre: planetele sistemului solar, galaxii, ne­buloase, constelații și astronomi celebrii ai Renașterii. Manifestarea va include și un show de planetarium digital pe un ecran gigant, prezentat de astronomul Adrian Șonka din București. El ne va purta într-o călătorie spre limitele uni­versului cunoscut printre planete. Partea interactivă a acestui eveniment constă în observațiile astronomice la care publicul poate participa în mod liber în cursul weekendurilor din perioada 22 mai – 22 iunie, în caz de condiții meteo favorabile.De asemenea toți cei interesați sunt invitați să participe la concursul de fotografii “O călătorie prin univers”. Tema propusă este cerul și corpurile sale. Regulamentul concursului va fi publicat pe site-ul Primăriei (www.primariatm.ro) și pe cel al Asociației Noua Acropolă (www.noua-acropola.ro), alături de programul actvităților.Prin acest eveniment se dorește promovarea interesului pentru științe ale căror efecte le folosim zi de zi, dar ale căror cauze le neglijăm complet. Cerul face parte din viața noastră, dar la fel ca multe alte elemente naturale și exceptându-i pe cei pasionați de acest aspect, reprezintă o mare ne­cunoscută. Vă așteptăm intre 22 mai – 22 iunie să călătorim împreună prin univers! Mulțumim sponsorului nostru ProCar Skoda Timișoara pentru implicarea în toate evenimentele organizate de Primăria Timișoara.

Ziua Internațională a Astronomiei

Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Observatorul Astronomic Timișoara organi­zează Ziua Internațională a Astronomiei. Cu mic, cu mare sunteți așteptați în Piața Axente nr. 1, sâmbătă 2 mai, să sărbătorim împreună Ziua Astronomiei. Programul ma­nifestărilor va începe la ora 17, în curtea Observatorului Astronomic din Timișoara și va cuprinde:

  • Spectacol „Eva și Piticul cel urât”
  • Program artistic pentru copii pregătit de Grădinița nr. 22
  • Concurs de frizuri SF
  • Face painting
  • Microrecital Eva Labadi

De la ora 19, vor avea loc:

  • prelegeri pe teme astronomice,
  • astro-show 3D
  • proiectul „Cer Întunecat”.

Un grup de astronomi amatori și profesioniști de la Observatorul Astronomic, Universitatea de Vest și Astrocluburile “Altair” și “Antares” vor face observații astronomice, prezentări ale instrumentelor și ale obiectelor cerești. Observațiile astronomice se vor efectua doar în condiții meteo favorabile (cer senin). Acest eveniment se înscrie în programul de activități al Anului Internațional al Astro­nomiei 2009.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423284