Un regal al folclorului sârbesc
Va fi o inedită manifestare a folclorului și tradițiilor sârbilor din Europa.
Festivalul European al Folclo­rului Sârbesc, organizat de Ansamblul folcloric al studenților și tinerilor sârbi „Mladost” din Timișoara și Uniunea Sârbilor din România, va avea loc la Timișoara în zilele de 30 și 31 mai 2009.
La această inedită manifestare a folclorului și tradițiilor sârbilor din Europa și-au anunțat prezența în jur de 2 000 de participanți din 20 de țări și prin amploarea ei această manifestare este inedită în țara noastră în ultimii 20 de ani, când este vorba despre minoritățile naționale.
Partenerii AKUD „Mladost” și ai Uniunii Sârbilor din România sunt Consiliul Local și Primăria Mu­nicipiului Timișoara, Consiliul Ju­dețean Timiș, Opera Română, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean și alte câteva instituții din orașul nostru.
Partea financiară a manifestării va fi asigurată de Guvernul României prin Departamentul pentru Relații In­teretnice, iar un însemnat sprijin financiar îl va acorda și Guvernul Serbiei prin Ministerul său pentru Diasporă. Programul Festivalului European al Folclorului Sârbesc cuprinde parada portului popular, după care urmează deschiderea ofi­cială a manifestării și desfășurarea con­cursului în 30 și 31 mai, pe 4 secțiuni.
În cadrul festivalului sunt pre­văzute ateliere de creație populară, târ­gul meșteșugarilor, concerte în aer liber, lansări de carte despre tradițiile mi­norității sârbe și minorităților naționale din țara noastră, despre 40 de ani de activitate a ansamblului folcloric „Mladost”, expoziții de fotografii la Muzeul Satului Bănățean cu care ocazie va fi sfințit și locul viitoarei case sârbești.
În mod special organizatorii pre­gătesc un concert extraordinar „Muzica Balcanilor”, un concert „Regal fol­cloric românesc” (în primul rând pentru oaspeți din străinătate) și Gala laureaților.


Program

Sâmbătă, 30.05.2009
14,30 - Piața Unirii – Piața Victoriei: Parada portului popular;
15,15 – Deschiderea oficială pe platoul din Piața Victoriei;
16,00 – Opera Timișoara: Desfă­șurarea concursului, partea I;
19,00 – Opera Timișoara: Desfă­șurarea concursului, partea a II-a;
21,00 – Piața Victoriei: Concerte în aer liber;
21,00 – Parcul Rozelor: Târgul meș­teșu­garilor, ateliere de creație po­pulară, concert „Muzica Balcanilor”;

Duminică, 31.05.2009
12,30 – Muzeul Satului: inaugurarea Casei Sârbești, expoziție de costume populare, moment artistic oferite de ansamblurile „Doina Timișului” și „Timișul”;
15,00 - Opera Timișoara: Desfă­șurarea concursului, partea I;
17,00 - Opera Timișoara: Desfă­șurarea concursului, partea a II-a;
20,00 – Parcul Rozelor: Târgul meș­teșugarilor, ateliere de creație po­pulară;
20,00 – Parcul Rozelor: Gala laureaților – regal folcloric care va fi transmis în direct de o televiziune națională.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423389