Un posibil nou sediu pentru Filarmonică
Societatea Filarmonică din Timișoara a obținut o finanțare de 40.000 de dolari, de la Fondul Mondial pentru Monumente din SUA, pentru realizarea studiului de transformare a Sinagogii în centru de concerte.

Comunitatea mozaică a concesionat, gratuit, pe o perioada de 50 de ani, Sinagoga din Centru, Societății Filarmonice.

Datorită faptului că acest edificiu se află într-o avansată stare de degradare, Primăria Municipiului Timișoara a demarat lucrări de reparații la acoperișul clădirii. Valoarea acestor lucrări se ridică la 600 de milioane de lei.

În urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia că pentru reabilitarea acestei clădiri ar fi nevoie de câteva milioane de euro.

Sinagoga din Cetate este un monument de arhitectură religioasă, în stil maur, construit între anii 1864 și 1865, după planurile arhitectului vienez Ignaz Schumann. Edificiul este situat pe strada Mărășești nr. 6. În Sinagogă pot intra 3.000 de persoane. Pe 19 septembrie 1865, a avut loc sfințirea sinagogii.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13343805