Festivalul de Teatru European
A doua ediție a “EUROTHALIA” va reuni  apreciate producții.
Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) organizează în perioada 13 - 21 noiembrie 2010 a doua ediție a Festivalului de Teatru European “EUROTHALIA”.
Obiectivul proiectului constă în dedicarea unor spații formării unui cadru favorabil circulației libere a ideilor dinspre și înspre Vest și Est, marcate de spiritul multietnic și mul­ticultural al acestei regiuni.
Chiar dacă dimensiunea pro­iectului a trebuit adaptată la condițiile financiare actuale, festivalul reunește și în acest an la Timișoara câteva dintre cele mai apreciate producții teatrale din România, și din alte spații culturale europene.
Festivalul debuteză în 13 no­iem­brie 2010, la ora 18.30, cu spec­tacolul SOLD OUT, o produc­ție a renumitului Münchner Kammerspiele, în versiunea și regia Gianinei Cărbunariu.
Autoarea tratează în acest documen­tar unul dintre cele mai interesante episoade din istoria recentă a Româ­niei, anume “vânzarea” de către statul comunist a unui număr însemnat de ger­mani și evrei.Programul festivalului oferă pri­lejul întâlnirii cu creațiile câtorva dintre cei mai apreciați regizori din România și din străinătate, pre­cum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Alexander  Hausvater, Radu Alexandru Nica și Andrei Șerban, alături de spectacole ale Teatrului de Animație Waidspeicher din Erfurt (Germania) și Teatrului din Opole (Polonia).
O secțiune de spectacole studio cu producții din München și Arad, un concert cu Mike Godoroja și expoziția “Foto/Sceno/Grafii” definesc la rândul lor diversitatea celor nouă zile de festival.
Festivalul “Eurothalia” a fost în­ființat în anul 2009 la inițiativa Tea­trului German de Stat Timișoara, după succesul înregistrat de ani­versarea de 55 de ani a instituției.
Finanțatori principali ai festivalului sunt Municipiul Timișoara și De­partamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Proiectul se bucură de sprijinul Ambasadei și al Consulatului Re­publicii Federale Germania, al Operei Naționale Române, al Teatrelor Național și Maghiar de Stat Timișoara, precum și a numeroși sponsori și parteneri.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13846750