Începe Timishort 2011
În perioada 4-8 mai a.c., la Timișoara, va avea loc a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort. Și în acest an, Timishort va aduce in fața publicului timișorean o selecție a celor mai importante scurtmetraje internaționale și românești.

O competiție internațională selectă

Competiția Internațională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort să fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrând competiția în trei calupuri de filme scurte și tari. Videorama, programul de film experimental și artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele convenționale ale cinema-ului.

O nouă secțiune competițională

Pe lângă competiția internațională și Videorama, Timishort  introduce anul acesta o secțiune competițională națională, care va conține 8 filme românești de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută.
Timishort va mai prezenta o selecție a celor mai bune creații recente ale prestigioaselor Universități de Film și Televiziune din München/Germania și din Belgrad/Serbia, precum și programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de Namur, Anim’Est București, Cologne OFF și Directors’ Lounge Berlin.

Emanuelle Moretti la Timișoara

Mai mult, în secțiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecție a celor mai bune scurtmetraje din Germania și un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezintă toate calitățile pentru a călca pe urmele tatălui său. Astfel, Timishort va continua să descopere noi talente și potențiali viitori autori de cinema.
Evenimentul este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pentru mai multe informații, urmăriți site-ul www.timishort.ro.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423538