Sprijin britanic pentru Capitală Culturală Europeană

În perioada 9-11 mai 2011 s-a aflat la Primăria Timișoara o delegație din orașul înfrățit Nottingham, în baza HCL nr. 25/2011 privind aprobarea colaborării Municipiului Timișoara cu Ambasada Marii Britanii în România în vederea implementării proiectului “Dezvoltarea economică durabilă pe baza industriilor de înaltă tehnologie, a informaticii, telecomunicațiilor și serviciilor creative (Technopole)”, proiect al Direcției Dezvoltare.
Vizita a urmărit două aspecte: instrumente de regenerare și parteneriatele public-private ca vehicule pentru managementul dezvoltării - seminar susținut de Nick Ebbs și dezvoltarea infrastructurii culturale, în perspectiva candidaturii Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - seminar susținut de Richard Crossland.
Expertul britanic Richard Crossland are în portofoliu realizarea Strategiei Culturale a Dubai, dar și proiecte de regenerare culturală în mai multe zone din Marea Britanie (Kent, Bristol, Londra etc.).La Timișoara, expertul britanic a vizitat mai multe locații culturale ale orașului (Galeria Jecza, Sala de Sport 2, Galeria Mansardă a Facultății de Arte, Piața Unirii și Piața Traian, Bastion, Filarmonica și Grădina de Vară), declarându-se încântat de potențialul cultural al orașului nostru.
Prezentarea sa a vizat atât exemple de bună practică din domeniul regenerării culturale, dar și o primă radiografie a strategiei culturale a Timișoarei - unde a punctat punctele forte ale orașului nostru, cum ar fi “ADN-ul multicultural al Timișoarei” și a sugerat ca model cultural și turist de urmat pentru Timișoara, orașul Cracovia, care este una dintre cele mai apreciate destinații de turism cultural de weekend din Europa.
Costurile onorariilor și a vizitei au fost suportate de Ambasada Marii Britanii la București și se încadrează în proiectul de susținere a municipiului Timișoara pentru dezvoltarea economică durabilă pe baza industriilor de înaltă tehnologie, a informaticii, telecomunicațiilor și serviciilor creative.

Din delegație au făcut parte:

  • Elly Fletcher, consultant la firma Focus Consultants, Nottingham;
  • Nick Ebbs, expert la firma Blueprint, Nottingham;
  • Richard Crossland, expert la firma Focus Consultants, Nottingham.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771369