Parada Liceelor Timișorene
În 26 octombrie, începând cu ora 14, va avea loc prima ediția a Paradei Liceelor Timișorene. Aceasta va debuta cu un marș, din Piața Unirii, pe traseul: Str. V. Alecsandri - Piața Libertății - Str. Alba Iulia - Piața Victoriei. Vor participa grupuri de circa 30 de elevi, de la 16 licee din oraș. La Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” va avea loc apoi un spectacol susținut de o parte dintre școli și se vor înmâna diplome celor care s-au implicat în proiect. Manifestarea este organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.
 
Evenimentul se încadrează în proiectul-pilot „Tinerii decid”, demarat la sfârșitul anului 2009. Intenția a fost de a stimula elevii de liceu pentru implicarea concretă în viața cartierelor în care locuiesc. Ideea proiectului a apărut în urma participării administrației timișorene la Ceremonia de acordare a premiilor europene din sectorul public (EPSA), de la Mastricht-Olanda, unde municipalitatea a obținut un certificat de bună practică pentru consiliile de cartier. Unul dintre celelalte proiecte premiate atunci a aparținut Consiliului Regional Piemonte din Italia, o instituție publică din Torino care a reușise să atragă sute de elevi într-un amplu demers de influențare a deciziilor publice.
 
La nivelul municipalității Timișoara s-a decis punerea în aplicarea unui proiect similar, pentru început la o scară mai redusă, printr-un proiect-pilot: împreună cu consiliul consultativ de cartier "Fabric" și cu Fundația Vest pentru Jurnalism ca partener, a fost ales Liceul "William Shakespeare". Un grup de 15 tineri de la acest liceu au participat în 2010 la o serie de întâlniri, ateliere de lucru și team-building-uri, prin care au învățat ce înseamnă și cum lucrează administrația locală. Ei au venit apoi cu propuneri pentru proiecte proprii, iar la sfârșitul lui 2010, ideile elevilor au fost grupate în proiectul “Piața Traian - Locul de exprimare a identității cartierului Fabric”, aprobat de Consiliul Local.
 
În cadrul acestei inițiative, căreia i s-a asigurat ulterior și finanțarea pe agenda Casei de Cultură, urmează să aibă loc la mijlocul săptămânii viitoare primul eveniment propus de elevii de la „Shakespeare”: Parada Liceelor. Școlile vor avea astfel ocazia de a-și prezenta propria identitate, dar și de a colabora pentru organizarea unui eveniment public comun.
 
Biroul Relații Publice
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344299