Două Premiere la Teatrul Studențesc Thespis
Teatrul Studențesc Thespis
C.C.S. Timișoara
Bv. Regele Carol I, nr. 9
studio Thespis 202
www.thespis.ro
 
Teatrul Studențesc Thespis prezintă în acest week-end două premiere pe scena din studioul 202 „Diogene V. Bihoi” de la Casa Studenților. Sâmbătă, 3.12.2011, de la  ora 18, are loc premiera Factorul uman de Thierry Janssen, iar duminică, 4.12.2011, de la ora 20.00, se prezintă spectacolul Carta de Amor de Fernando Arrabal.

Factorul uman
, prezentat în premieră pe scenele românești, după lansarea textului în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, este o dramă psihologică a unei familii fără tată, în care o mamă își manipulează bebe-ul de 33 de ani, Ludovic-Toto, un tânăr convins că vine de pe altă planetă. De aceea, Toto trimite rapoarte periodice către o altă galaxie în care relatează tot felul de întâmplări ciudate de pe Pământ și își construiește o navă spațială în grădină, sperând ca într-o zi să-și regăsească tatăl. În puținul timp liber, Toto merge în locul mamei la lucru (un chioșc de ziare), unde o întâlnește pe Cendre. Cendre este de fapt fantoma sorei lui, soră care fusese omorâtă împreună cu tatăl său de către mama lor. Cu accente de critică a societății și a manipulării prin televiziune, un spectacol de actorie, fără decor, în regia actorului Claudiu Dogaru, cuMihai Guță,Salahhé și Lavinia Oprescu-Stoia.

Carta de amor
este o nouă punere în scenă după un text a lui Fernando Arrabal (după Labirintul din stagiunea 2009/2010), în această scrisoare de dragoste reflectându-se asupra consecințelor Războiului Civil din Spania și asupra dragostei materne. Pornind de la experiențe personale legate de dramele războiului civil, Arrabal se focusează asupra dramei unei mame departe de fiul său. Tatăl autorului, ofițer în armata spaniolă, a fost condamnat la moarte, sentința fiind apoi comutată în muncă pe viață. Transferat în diverse închisori, evadează și dispare pentru totdeauna. În piesă, mama primește, de ziua ei, o scrisoare de la fiul său, de care nu mai știa nimic. Acest fapt duce la un monolog interior al mamei, care își amintește timpurile mai bune ale relației cu fiul său. Dar războiul și consecințele sale au transformat această dragoste maternă într-o adevărată tortură chinezească.
În trei ipostaze materne: Moni Karman, Marcela Borhan, Ana-Macrina Codrea; Fiul, de asemenea, este întrupat de trei actori: Bogdan  Racz, Ionuț  Peia și Ionel Mărginean.Victor Figueroa Infante, o nouă achiziție thespisiană, de origine mexicană, va avea o apariție specială, în rolul tatălui. Durata: 70 de minute.
Intrarea este liberă la toate reprezentațiile Thespis.
 
Adrian Korek, coordonator Thespis

afiș 1
afiș 2
foto 1
foto 2
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344277