Se redeschide expoziția Leonardo da Vinci
Un veritabil succes în opinia organizatorilor, expoziția GENIUL LUI LEONARDO DA VINCI: MAȘINILE ȘI INVENȚIILE SALE! își deschide din nou porțile în perioada 24 ianuarie – 19 februarie 2012.

Din 7 decembrie 2011 și până în 15 ianuarie 2012, expoziția despre Leonardo da Vinci a fost vizitată de peste 10.000 de persoane. Caietul de impresii a fost completat cu mai multă sau mai puțină seriozitate, dar peste 85% din persoane au mulțumit organizatorilor - Consiliului Județean Timiș, Consulatului General al Italiei la Timișoara, Primăriei Municipiului Timișoara, Muzeului Banatului Timișoara și comunității italiene de oameni de afaceri din Timiș și Arad – pentru această idee și pentru concretizarea ei.

Ca urmare, expoziția se redeschide pentru publicul orașului de pe Bega în 24 ianuarie și va putea fi vizitată până în 19 februarie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00 (ultima intrare, la 17:30).  

Prin grija organizatorilor și datorită sprijinului sponsorilor, intrarea la expoziție va fi în continuare gratuită.

Publicul care a vizitat până acum expoziția și-a exprimat interesul și aprecierea pentru această expoziție, mulți dintre vizitatori transmițând sugestiile lor în caietul de impresii propus de organizatori. Câteva precizări merită făcute, în spiritul păstrării publicului bine informat.

Cei care nu au apucat să viziteze mașinăriile expuse la parterul Bastionului Theresia: tancul, tiparnița, fierăstrăul hidraulic, o vor putea face, solicitând acest lucru supraveghetorilor din Bastion. Aceste mașinării au fost prea voluminoase și prea grele pentru a putea întregi expoziția.

Profesorii care au vizitat expoziția au scris printre altele: ”toți profesorii de fizică ar trebui să realizeze cel puțin o lecție în cadrul expoziției dedicate mașinilor lui Leonardo da Vinci. E foarte instructiv și copiii vor reține cu multă plăcere cele învățate”.

Un grup din Comisia Memoriei Colective a pensionarilor din Timișoara care a vizitat expoziția a transmis organizatorilor: ”Minunată inițiativă! E cu atât mai fericită această acțiune cu cât, mulți dintre pensionari nu au avut/nu au posibilitatea să viziteze Italia și zecile de muzee ale acestei țări”.

Multe clase de la licee de renume din Timișoara au salutat și ele inițiativa, iar tinerii și adulții și-au exprimat aprecierea cu privire la faptul că la Timișoara s-a putut vizita o expoziție de talie europeană sau că Muzeul Banatului a oferit o metodă originală de petrecere a timpului liber.

Organizatorii îi invită pe cei ce nu au făcut-o încă să viziteze expoziția și pe cei care au vizitat-o să revină, pentru a putea fixa informațiile cu privire la descoperirile și invențiile lui Leonardo.


Pentru informații vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: 0744635490

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399088