Teatrul German participă la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara
Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) participă la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara, cu spectacolul „Mountainbikerii“, de Volker Schmidt, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

Reprezentația are loc duminică, 27 mai 2012, la ora 20, în sala Teatrului German.

Ediția a cincea a Festivalului Euroregional de Teatru se desfășoară între 19 și 27 mai. Festivalul organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ prezintă publicului din Timișoara, spectacole din Budapesta, Novi Sad, Subotica, Arad și Timișoara. Programul festivalului este întregit de două concerte.

„Mountainbikerii“ a avut premiera în ianuarie 2011 și este al patrulea spectacol regizat de Radu-Alexandru Nica la Teatrul German. Din echipa artistică de producție fac parte coregraful Florin Fieroiu, compozitorul Vlaicu Golcea și scenograful Dragoș Buhagiar. Interpretează actorii Etelka Magyari, Rareș Hontzu, Daniela Török, Radu Vulpe, Olga Török și Horia Săvescu.

Despre piesă: Franziska e o scenografă divorțată. Fiul ei, Thomas, are un hobby morbid: îi place să fotografieze cadavre. Patologicul pare să domine și lumea din jur. Mama lui, de care se simte neglijat, duce o viață promiscuă, printre recentele relații numărându-se și aceea cu Manfred, medicul ei ginecolog, care este căsătorit cu Anna. După moartea fiului, Anna se schimbă tot mai mult, iar Manfred se refugiază în propria pasiune: biking-ul. Astfel fiica lor, aflată la pubertate, rămâne lipsită de orice atenție. O piesă de dureroasă intensitate despre căutările dificile ale oamenilor de azi după ieșirea din alienare, însingurare și alterare a comunicării.

Bilete la casieria Teatrului German. Spectacol cu traducere simultană în limbile română și maghiară.
 

Mihai Moldoveanu
Referent de presă


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771367