Galeria Jecza a împlinit un an de la deschidere
În urmă cu un an, pe 21 mai 2011, s-a lansat oficial Galeria Jecza, prin inaugurarea  propriului spațiu de manifestare.

A  început cu o expoziție personală a artistului Dumitru Gorzo. După această primă expoziție au urmat altele, semnate de Ioan Augustin Pop, Roman Tolici, Constantin Flondor, Dan Palade și Vlad Ardeleanu. Recent s-a deschis, în colaborare cu City Business Centre Timișoara,  și o amplă expoziție de grup, cu lucrări de Dan Perjovschi, Peter Jecza, Teodor Graur, Sorin Vreme, Cristian Rusu, Vlad Olariu, Ioan Augustin Pop, Roman Tolici, Bogdan Girbovan, Michele Bressan și Alexandra Bodea.

Fiecare dintre aceste expoziții s-a constituit ca un punct major al artei contemporane, atât pentru Timișoara, cât și pentru România.

Au fost invitați curatori bine cunoscuți, cum ar fi Dan Hăulică, Liviana Dan, Ileana Pintilie, Oana Tănase sau Richard Unwin, astfel încât fiecare moment expozițional a devenit unul foarte special și s-a prezentat la un nivel înalt.

Au fost publicate cataloage pentru aproape fiecare expoziție, așa încât acestea vor persista, nu doar în amintiri și în imagini, ci și pe hârtie.

Au fost marcate participări la Vienna Art Fair, Solo Project Basel, Art Fair Köln și la London Art Fair. Acum se fac pregătiri pentru ediția 2012 de la Vienna Art Fair și a altor proiecte internaționale. De asemenea, a început o colaborare cu galerii austriece, americane, britanice și germane.

Pentru anul în curs sunt planificate deja câteva expoziții importante ale unor artiști români și internaționali cunoscuți, cum ar fi Peter Jecza, Paul Neagu, Mattis Teutsch, Teodor Graur, Iosif Kiraly, Sorin Vreme, Gili Mocanu, Cristian Sida și alții.
 

Andrei Jecza
JECZA Gallery


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423234