Elizabeth Leonskaja și Horia Andreescu la Timișoara
Librăria Cartea de Nisip din Timișoara vă invită joi, 31.05.2012 ora 17, la o întâlnire cu celebra pianistă Elizabeth Leonskaja și cu Maestrul Horia Andreescu, dirijor al Orchestrei Filarmonice George Enescu din București.

Evenimetul va consta într-un dialog deschis cu Elizabeth Leonskaja și în prezentarea câtorva discuri apărute sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Elizabeth Leonskaja s-a născut în Tbilisi, Georgia, într-o familie de origine rusă. A susținut primul ei concert la vârsta de 11 ani. Datorită talentului exceptional de care dădea dovadă, a ajuns curând să studieze la Conservatorul din Moscova. În timp ce era încă studentă la Conservator, a câștiagat premii la prestigioasele concursuri internaționale de pian: Enescu, Marguerite Long și Regina Elisabeta. Și în patria adoptivă, Austria, minunatele sale realizări au fost recunoscute. A fost numită Membru de Onoare al Konzerthaus din Viena. În 2006 a fost premiată cu Crucea de Onoare a Austriei, Clasa I pentru serviciile sale aduse vieții culturale a țării, cea mai înaltă distincție de acest fel din Austria.

Horia Andreescu s-a născut la Brașov. A absolvit Conservatorul din București, urmând apoi cursuri la Academia de Muzică din Viena sub îndrumarea lui Hans Swarowsky și a lui Karl Österreicher și la Trier și Munchen cu dirijorul Sergiu Celibidache. Este distins cu premiul Criticii la Bienala Muzicii Contemporane în 1981 la Berlin. În 1997, Uniunea Criticilor Muzicali îl numește "Dirijorul anului". A primit Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce (2006). Este laureat al Premiului Comitetului Național UNESCO Pentru Dezvoltare Culturală (2002). Este fondatorul și dirijorul Orchestrei de Cameră "Virtuozii" din București. În prezent, Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu".

Din colaborările lui Horia Andreescu cu orchestre din România și străinătate - mai cu seamă din Germania, unde numara 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeași funcție la Dresdner Philharmonie și 21 de ani la Staatskapelle Schwerin. Există peste 60 de înregistrări pe piața discografică, dintre care 16 cu orchestre din Europa. Iată câteva din cele mai recente: un CD realizat cu Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, editat la C.P.O. în 2007; altul înregistrat la Westdeutscher Rundfunk Koln (creații ale compozitorului Pascal Bentoiu), editat în 2004 la Hastedt; A colaborat și cu orchestra radiodifuziunii din Olanda.


Cartea de Nisip

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639467