Zilele mass-media germane la Arad și Timișoara
Asociația FunkForum împreună cu partenerii ei organizează Zilele mass-media germane. Asociația reunește jurnaliști de expresie germană din România, Ungaria, Serbia și Croația și marchează, anul acesta, 10 ani de la înființare, respectiv 11 ani de cooperare transfrontalieră în domeniul mass-media. Redactorii publicațiilor și emisiunilor în limba germană colaborează, în activitatea lor zilnică, cu organizațiile comunităților lor, iar o dată pe an, jurnaliștii își prezintă activitatea, comunitatea și instituțiile partenere în cadrul unui eveniment public.

Cap de afiș este, anul acesta, formația Vino Rosso din provincia autonomă italiană de expresie germană Alto-Adige/ Südtirol. Cei 9 muzicieni susțin un mini-turneu în România și își lansează primul lor album de studio.

Primul spectacol este la Arad, iar alături de formația din Italia evoluează ansamblurile de dansuri populare germane ale organizației de tineret a Forumului German, Banat-JA, și cantautorul arădean Cristian Faur. Spectacolul de la Arad are loc, joi, 7 iunie, de la ora 18, în Sala Milenium de pe Str. Vasile Goldiș nr. 4. Gazda evenimentului este jurnalistul Adrian Ardelean în calitate de director al Asociației FunkForum, iar alături de el este partenera lui de moderație din anii ’90, jurnalistul arădean Izabella Vekas.
 
Formația Vino Rosso susține un al doilea concert în Piața Unirii din Timișoara, vineri, 8 iunie, de la ora 17. În deschidere, dansează Ansamblul Banater Rosmarein al Forumului German din Timișoara. Tot în cadrul Zilelor mass-media germane, va evolua, vineri seara, pe scena din Piața Unirii și Ansmablul Teatrului German de Stat din Timișoara. Orchestra și soliștii teatrului prezintă publicului o suită de piese din repertoriul german și internațional sub genericul “Între prieteni”. Adrian Ardelean o are la Timișoara ca parteneră de moderație pe coordonatorul emisiunilor în limba germană de la Televiziunea Română, Christel Ungar-Țopescu. Spectacolul se desfășoară în cadrul festivalului estival “Timișoara, Mica Vienă” al Primăriei Municipiului.
 
“Ne-am fi dorit și la Arad, la fel ca la Timișoara, o locație în aer liber pentru spectacolul pe care l-am pregătit, așa cum am făcut-o și în anii trecuți (2009 și 2010), însă, anul acesta, primăria a refuzat să răspundă solicitării noastre, comunicându-ne verbal că toate locațiile publice din municipiu ar fi ocupate de competitorii electorali. Având în vedere condițiile meteo instabile, poate că e chiar mai bine așa”– a declarat organizatorul evenimentului Adrian Ardelean.
 
Formația Vino Rosso mai suține un al treilea spectacol al mini-turneului ei în România, sâmbătă seara, în Clubul Jazzissimo din Bastionul Theresia din Timișoara.
 
Evenimentul anual “Zilele mass-media germane” este susținut financiar parțial din fonduri ale Ministerului Federal German de Externe obținute prin Institutul pentru Relații Externe ifa Stuttgart și din fonduri ale Forumului German obținute prin Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.
 
foto 1
foto 2
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423523