55 de ani de activitate la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Împlinind anul acesta 55 de ani de activitate continuă, Casa de Cultură a Studenților din Timișoara a devenit un punct de reper pe harta culturală a Timișoarei, prin munca dusă de angajații instituției și de miile de studenți care și-au petrecut serile de studenție în cercurile artistice din Casa Studenților. Înființată în 1957, instituția a evoluat rapid, fiind un mediu propice pentru ideile inovatoare ale studenților, ele marcând cultura timișoreană din anii ’60-’70, dese fiind momentele de apogeu pentru Casa de Cultură a Studenților: mulți își aduc aminte cu nostalgie și bucurie momentele cine-clubului de la Casa Studenților, ale discotecii din anii ’70 - ’80, ale cenaclului literar în care se citeau texte și poezii ale dizidenților optzeciști, ale concertelor rock ale unor formații care au scris istorie: Phoenix, Celelalte Cuvinte, etc. De-a lungul timpului, a fost o casă bună pentru folclor (Doina Timișului - 1959, Mladost-1969), dansuri moderne (din 1971, Reflexul lui Marcel Botscheller), artă fotografică (1958) și literatură (Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Robert Șerban, Viorel Marineasa, Eugen Bunaru și mulți alții numărându-se printre cei care și-au perfecționat drumul în literatură la cenaclul „Pavel Dan”). Teatrul a fost reprezentat mult timp de spectacolele de comedie al „Thaliei” (mai târziu, numindu-se OZN), după Revoluție fiind atrasă și mai experimentala și avangardista trupă a regretatului regizor Lelu Bihoi, „Thespis”. Formațiile de rock (evident, muzica tinerilor) și-au găsit tot timpul o găzduire prietenoasă, formații ca Implant pentru refuz, Blazzaj, Amala, Sonatic, Phaser, Popa Șapkă, Crossroads sau Celelalte Cuvinte atrăgând noi și noi spectatori ai evenimentelor studențești.

Revoluția din 1989 a adus pentru Casa Studenților o serie de noi provocări. Pentru prima dată a apărut o diversitate uriașă de oportunități de petrecere a timpului liber, iar atractivitatea activităților culturale clasice oferite de instituțiile consacrate din Timișoara a scăzut; ca atare s-a simțit nevoia unei schimbări de abordare, activitățile culturale reușind, sub directoratul regretatului Toni Vlad, să-și păstreze atractivitatea în fața studenților. Mulți ani Casa Studenților a păstrat și anumite funcții sociale între care distribuirea locurilor din tabere pentru studenții merituoși din Timișoara. Cu toate acestea, rolul primordial al CCS astăzi rămâne cel de pol cultural la nivelul Timișoarei.
 
Momentul aniversar va fi marcat de două week-end-uri consecutive pline de spectacole, concerte, expoziții, ba chiar și Miss Universitas, la care sunt așteptați toți cei care s-au bucurat vreodată de ceea ce oferă Casa Studenților, fie ca spectatori, fie ca foști membri.
Intrarea este liberă.
 
Vă așteptăm să participați la acest eveniment și să vă destindeți alături de noi!
 
***Formații și cluburi ale Casei de Cultură a Studenților din Timișoara
 
Formații permanente:
 
1. Club foto IRIS
2. Teatrul Thespis
3.  Cenaclul literar “Pavel Dan”
4.  Ansamblul folcloric “Doina Timișului”
5.  Ansamblul de dans modern “Reflex”
6.  Ansamblul de dans modern “Matrix”
7.  Ansamblul de dansuri sârbești “Mladost”
8.  Montan Grup – turism montan
 
Formații rock:
 
1. Soulshard
2. Phaser
3. Implant pentru Refuz
4. Faceplant
5. Sonatic
6. Trupa 3547
7. Lorana & Band
8. Popa Șapkă
9. Mere
10. Nomega
11. Nocturn
12.Crossroads
 
Director
Anca Corescu

Program
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399315