Teatrul German Timișoara colaborează cu Teatrul de Stat din Bruchsal
Teatrul German de Stat Timișoara și Teatrul de Stat din Bruchsal, vor intensifica, anul acesta, relațiile de colaborare.

Ingrid Protocsil, care răspunde la Teatrul German de domeniul pedagogiei teatrale, a efectuat, recent, o specializare la Bruchsal (Germania). Principalul obiect al pedagogiei teatrale îl constituie interrelaționarea cu publicul tânăr, atragerea acestuia către teatru și facilitarea înțelegerii de către acesta a fenomenului artistic, prin discuții pregătitoare, dezbateri cu publicul, editarea de materiale documentare etc. De asemenea, scenograful Traian Zamfirescu, de la Teatrul German, va concepe decorul pentru o producție a Teatrului de Stat Bruchsal. Secretarul literar al Teatrului German, Lucian Vărșăndan, va pregăti la Bruchsal în luna martie 2005 un matineu literar despre Timișoara, în ciclul „Café Europa“, dedicat de-a lungul întregii stagiuni diverselor orașe europene.

În februarie 2005 directorii Ida Gaza (TGST) și Carsten Ramm (Teatrul de Stat din Bruchsal) vor semna în cadru oficial acordul de parteneriat dintre cele două instituții. Cu acea ocazie, Teatrul din Bruchsal va întreprinde un turneu în mai multe orașe din Transilvania și Banat.

Relațiile de colaborare dintre cele două teatre sunt susținute de Fundația Landului Baden-Württemberg pentru Șvabii Dunăreni.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13846873